Hlavní obsah

Bony může hrát v jakémkoliv týmu v Evropě. Možná se sejdeme v Chelsea, říká Kalas

Arnhem

Hrát v obraně proti útočníkovi Wilfriedovi Bonymu, to je jako běhat proti zdi. Tvrdí to český fotbalový reprezentant a Wilfriedův spoluhráč z Vitesse Arnhem Tomáš Kalas. Po dvou sezónách strávených v jednom týmu si myslí, že kanonýr z Pobřeží slonoviny, který s fotbalem v Evropě začínal v pražské Spartě, už je připravený na přestup do špičkového klubu.

Foto: vitesse.nl

Tomáš Kalas v dresu Vitesse Arnhem

Článek

"Bonyho vidím každý den na tréninku a řekl bych, že už může hrát kdekoli. Tady v Nizozemsku jsem nenašel obránce, který by ho dokázal odstavit. Stále hledá vyrovnaného soupeře. A já si myslím, že ho najde jedině v Anglii," řekl Kalas v rozhovoru s ČTK a Radiožurnálem.

Dvacetiletý obránce, který se vrací z hostování do Chelsea, věří, že by se Bony prosadil i právě v londýnském celku ze Stamford Bridge. "Já bych se nebránil tomu, kdybychom se sešli 1. července na kempu Chelsea. On by tam klidně hrát mohl. A já bych měl v Chelsea kamaráda. Chvilku jsme si k sobě hledali cestu, ale teď jsme dobří přátelé a bavíme se spolu i česky. Je s ním sranda," dodal Kalas.

Bony má nadhled

Na nejlepším střelci uplynulé sezóny nizozemské ligy obdivuje klid a nadhled. "Když ho někdo pošle někam, tak jemu je to jedno. I na nejhorší urážku se usměje a vůbec nic si z toho nedělá. Jakoby mu řekl, taky tě mám rád, seš opravdu dobrej. To je vždy největší porážka těch, co nadávají," uvedl Kalas.

Největší zbraní Bonyho na trávníku je jeho velká síla. "Bránit Bonyho, to je jak když se rozeběhnete přes celý pokoj a narazíte do zdi. Na tréninku se s ním zkouším rvát při hře jeden na jednoho. Ale bereme to spíše ze srandy, protože všichni vědí, že i kdybych mu lezl po krku, tak on ani nespadne na zem, natož aby mě pustil k balónu. I nejsilnější hráči tady se od něj odrážejí jako od zdi," popsal Kalas.

Moc by ho zajímalo, jak by si s Bonym poradili špičkoví obránci anglické ligy. "Bony dosud neměl konfrontaci s opravdu tvrdými obránci, jako jsou Vidič, Ferdinand, Terry, Ivanovič nebo třeba Lescott. Nevím, jestli by proti nim byl tak úspěšný, jako když si tady jednou rukou odstaví dva obránce Rody Kerkrade. Ale myslím, že by to mohlo být docela vyrovnané," dodal Kalas.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články