Hlavní obsah

Dudkovi chybu nevyčítáme

PRAHA

Fotbalisté Liverpoolu prohráli v sobotním šlágru anglické Premier League na Anflield Road doma s Manchesterem United 0:1, když o výsledku rozhodla minela polského brankáře domácích Dudka ve 21. minutě. Český útočník Milan Baroš hrál na hrotu poprvé s novou posilou Liverpoolu, španělským kanonýrem Morientesem.

Článek

"Byl to pro nás trošku smolný zápas. Rozhodla chyba, která se nám nakonec vymstila. Rooney vypálil asi z dvaceti metrů, střela šla asi metr a půl vedle Dudka a míč mu propadl pod rukama. I takové chvíle k fotbalu patří, nemůžeme to Jerzymu omlátit o hlavu. Byl z toho hodně smutný, ale nikdo z nás mu nic nevyčítal, spíš jsme se ho snažili podržet.

Manchester hrál po tom gólu to, co potřeboval. A zvládl to udržet i po vyloučení Browna ve druhé půli. Dobře bránili, ve středu zálohy jim skvěle zahráli Keane se Scholesem. Do čistých šancí nás skoro nepustili, byly to z naší strany spíš jen takové náznaky. Morientes měl jednu střelu a jednu hlavičku, ale soupeř nám jinak nedal moc prostoru. Mně kolikrát chybělo půl kroku, abych to dotáhl.

Souhru s Morientesem je těžké po jednom zápase hodnotit. Hráli jsme spolu poprvé v životě a teprve čas ukáže, jak nám to bude klapat. V uplynulém týdnu toho na něj bylo dost, protože se řešil jeho přestup z Realu, k tomu cestování, rozhovory a další věci, takže byl asi trochu unavený. Ale určitě pro nás bude přínosem.

Protože Fernando neumí skoro nic anglicky, komunikace na hřišti byla obtížná. Trenér mu před zápasem vyložil taktiku ve španělštině, ale už se za těch pár dní stačil naučit základní fotbalové výrazy jako noha, záda nebo míč. No a občas jsme si pomohli rukama a nohama. Fanoušci ho přivítali s nadšením, protože všichni cítí, že to bude velká posila.

Domácí ztráta nás pochopitelně mrzí, tak to musíme zkusit napravit hned v příštím kole. Hodně nečekaná byla porážka Arsenalu na hřišti Boltonu. Chelsea nezaváhala, vyhrála na Tottenhamu a má na Arsenal k dobru už 10 bodů. Tím je o titulu asi rozhodnuto."

Reklama

Související témata: