Hlavní obsah

Laštůvka i přes zlepšený stav zůstává v nemocnici

Navzdory zlepšenému zdravotnímu stavu po operaci břicha zůstává český reprezentační fotbalový gólman Jan Laštůvka v nemocnici. Třicetiletý brankář ukrajinského Dněpropetrovsku podstoupil chirurgický zákrok minulou středu v Oděse poté, co ho v pohárovém utkání s místním Černomorcem nešetrným zákrokem zranil domácí hráč.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Brankář Jan Lašťůvka v utkání proti Finsku.

Článek

Trojnásobný český reprezentant a náhradník Petra Čecha v národním týmu se v sobotu dočkal dlouhého, téměř pětisetkilometrového převozu sanitkou z Oděsy do Dněpropetrovsku. Lékaři ho však dále nechávají pod odborným dohledem na místní klinice.

"Cítím se už lépe než před týdnem, ale dobré to ještě zdaleka není. Doktoři při operaci přišli na to, že se mi po tom úderu uštípl kousek kosti v pánevní oblasti, vytéká z toho pořád ještě dost krve a ani otok se zatím moc nezmenšil," řekl ČTK karvinský odchovanec a bývalá opora Baníku Ostrava.

Jeho zranění má na svědomí jeden z hráčů Oděsy, který ho nešetrně atakoval kolenem hned v úvodu semifinálového zápasu Ukrajinského poháru. Laštůvka musel po čtvrthodině střídat a lékaři se po utkání vzhledem k jeho zhoršujícímu se zdravotnímu stavu rozhodli sáhnout k rychlé operaci.

Z letiště rovnou na operační sál

"Udělala se mi obrovská boule na pravém boku. Myslel jsem si, že s klukama ještě zvládnu odletět domů, ale na letišti se mi najednou udělalo strašně špatně. Okamžitě mě vezli do nemocnice, měli podezření na nějaké vnitřní zranění, a než jsem se vzpamatoval, už jsem byl na sále," řekl Laštůvka.

Viník incidentu se mu už po zápase několikrát omluvil. "Volal mi on i lidé z vedení Oděsy a omlouvali se. Chtěli za mnou přijít i do nemocnice," řekl Laštůvka.

Na přesun do domácího léčení to však zatím nevypadá. "Hojí se to zatím pomalu, týden jsem nebyl schopen skoro vstát z postele. Pomalinku se to lepší, ale jak dlouho to může trvat, nevím. Budu rád, když budu v pohodě na začátek letní přípravy," dodal Laštůvka.

Reklama

Související témata: