Hlavní obsah

Owenovi dochází v Realu trpělivost

MADRID

Zatímco doma v Anglii byl uctívanou modlou, ve Španělsku je rád, když si v dresu Realu Madrid vůbec zahraje. Michael Owen si začíná vyčítat svůj odchod z Liverpoolu, se svým dosavadním působením v Realu rozhodně není spokojen. V pondělí naznačil vedení Realu, že jeho trpělivost je u konce a že pokud by měl dále vysedávat na lavičce, raději se vrátí do Anglie.

Článek

Přitom zrovna včera Owena chválily všechny španělské deníky za jeho výkon v nedělním zápase se Zaragozou, kdy jedním gólem přispěl k vítězství Realu 3:1.  Zároveň si také listy všímají toho, že anglický útočník patří k nejefektivnějším zakončovatelům španělské ligy. Statistici vypočítali, že Owen skóroval každých 110 minut svého pobytu na hřišti.

Odejde Michael Owen z Realu Madrid?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Owen ve španělské lize nastoupil v sedmnácti zápasech, ale pouze v sedmi případech oblékl dres Realu hned od začátku utkání. Přesto zatím dokázal vstřelit sedm branek.

"Přestože nedostává tolik příležitostí, při svých startech neztrácí čas," píše například deník Marca. Více branek než Owen vstřelil v letošní sezóně za Real jen Ronaldo, autor jedenácti gólů. Ten ale v základní sestavě "bílého baletu" nastupuje mnohem pravidelněji.

Za dvacet gólů bude spokojený

Po včerejším tréninku Realu Owen neskrýval frustraci z toho, že mu nový trenér Vanderlei Luxemburgo nedává pravidelně šanci hrát, ale do médií nechtěl nic komentovat. Vyjádřil se pouze ke své pozici mezi nejlepšími střelci španělské ligy. "Když jdete na hřiště, bez ohledu na to zda v poslední minutě nebo od začátku utkání, víte, že se dostanete do šance, protože jste obklopen skvělými spoluhráči," sklonil podporu kolegům z týmu.

"Střílet branky pro mě není nijak stresující, vždyť se tomu věnuju celý život. Ale pokud bych mohl více hrát, můžu dávat i více gólů. Pokud dobře počítám, tak ve všech zápasech za Real jsem v letošní sezóně skóroval devětkrát a to máme za sebou polovinu sezóny. Doufám, že se mi povede i nadále a když nastřílím kolem dvaceti branek, budu letošní ročník považovat za vydařený," dodal s nadějí v hlase anglický reprezentant.

Nabídky z Anglie nevyužil, zatím...

Krátce poté se ale Owen dotknul i tématu svých startů za Real. "Kdykoliv se dostanu do šance, snažím se ze sebe dostat to nejlepší. Jenže když v některých zápasech nastoupím jen na chvilku, tak je těžké se prosadit. Chci hrát pravidelně a ne vysedávat na lavičce," vzkázal.

V posledních týdnech se navíc objevily spekulace, podle kterých by Owena rádi získaly týmy Premier league  Birmingham City a Newcastle United. "Je pravda, že moje jméno se skloňovalo s možným příchodem do několika anglických týmů. Ale to je proto, že jsem asi měsíc nebo dva nebyl v základní jedenáctce Realu. Je normální, že na to některá mužstva reagovala a ozvala se s nabídkou," komentoval to Owen.

Na otázku, zda by některou z těchto nabídek využil, ale Owen nehodlal vyslovit jednoznačnou odpověď. "Můj momentální cíl je jasný - chci být v základní jedenáctce mužstva. Neumím sedět na lavičce a tvářit se šťastně, když nehraju," řekl na závěr.

Reklama