Hlavní obsah

Ancelotti je na odchodu z Paris St. Germain. Sám požádal o odchod

Aktualizováno

Trenér Carlo Ancelotti požádal vedení Paris St. Germain, aby mu umožnilo z klubu odejít. Třiapadesátiletý kouč by měl podle spekulací nahradit Josého Mourinha, který podle všeho skončí v Realu Madrid.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Trenér Paris Saint-Germain Carlo Ancelotti

Článek

„Požádal jsem o uvolnění a čekám na odpověď, protože mám platnou smlouvu," řekl Ancelotti na dnešním galavečeru v Paříži, kde spolu Christophem Galtierem ze St. Etienne dostal ocenění pro nejlepšího trenéra francouzské ligy.

O Ancelottiho odchodu dnes jako první informovala televizní stanice BeIN Sport. „Ancelotti v příští sezóně PSG nepovede. Dnes odpoledne měl více než hodinovou schůzku s (prezidentem klubu) Násirem Al Chelajfím a Leonardem," uvedla na twitteru televize s katarskými majiteli, která vlastní práva na vysílání francouzské první ligy.

Sportovní ředitel klubu Leonardo o pár hodin později Ancelottiho žádost potvrdil, zdůraznil však, že vedení chce kouče udržet. „Carlo požádal, abychom ho pustili do Realu, ale my chceme, aby zůstal," řekl deníku L'Équipe. "Žádné rozhodnutí nepadlo, Carlo je pro nás prioritou a jiné trenéry jsme nekontaktovali," dodal.

Dovedl PSG k prvnímu titulu od roku 1994

Ancelotti do PSG přišel na konci roku 2011. V této sezóně s týmem vyhrál první domácí titul od roku 1994 a díky zajištění účasti v Lize mistrů se mu automaticky prodloužila smlouva do června příštího roku.

Třiapadesátiletý italský kouč již slavil ligový titul s Chelsea a AC Milán, se kterým také vybojoval v letech 2003 a 2007 vítězství v Lize mistrů.

Reklama