Hlavní obsah

VIDEO: Hanba! Ruský reprezentant Širokov naštval obscénním gestem fanoušky Petrohradu

Petrohrad

Poštval proti sobě drtivou část příznivců svého Petrohradu a nic na tom nezměnila ani následná omluva. Ruský reprezentant a jeden z klíčových hráčů Zenitu Roman Širokov se během nedělního utkání proti týmu Volga Nižnij Novgorod (3:1) nechal unést a místo oslavy třetího gólu vyslal do ochozů obscénní gesto, které pro jistotu ještě dvakrát zopakoval. To se příliš nelíbilo hlavnímu rozhodčímu, který okamžitě vytasil červenou kartu a Širokov musel ze hřiště.

Nevhodné gesto Romana Širokova fanouškům Petrohradu.

 
Článek

Širokov se v posledních měsících s vlastními fanoušky příliš nemazlí a ti mu zase dávají náležitě najevo, co si o ruském reprezentantovi myslí. Jednatřicetiletý fotbalista začínal kariéru v moskevském CSKA a právě to je trnem v oku spousty příznivců. Nedávno se na internetu objevila nahrávka, jak se Širokov zuřivě hádá s fanoušky Zenitu, kteří ho popichovali kvůli jeho minulosti v armádním klubu.

Před několika dny Širokov napsal na sociální síti Twitter: „Titul pro CSKA Moskva je ve správných rukou." A tím fanoušky druhého Petrohradu pobouřil úplně. Celý nedělní zápas na Širokova příznivci Zenitu pískali, a když Rus v nastaveném čase skóroval na 3:1, odvděčil se tribunám obscénním gestem. Za něj si vysloužil červenou kartu a zdá se, že ani pozápasová omluva na napjaté atmosféře nic nezměnila.

„Je mi líto, co se stalo. Upřímně lituji toho, co jsem provedl. Tohle gesto bylo opravdu nevhodné, ale chtěl bych objasnit, proč jsem tak učinil. Gesto bylo namířeno na lidi, kteří mě uráželi," kál se Širokov na oficiálním webu Petrohradu. Za Zenit hraje od roku 2008, dvakrát s ním slavil mistrovský titul.

Reklama

Související témata: