Hlavní obsah

Real Madrid vypadl ze Španělského poháru

Fotbalisté Realu Madrid zase jednou uštědřili ránu do týla svým fanouškům, když vypadli už ve třetím kole Španělského poháru. Favorizovaný Real dokázal na svém stadionu Santiago Bernabeua v odvetném utkání s druholigovým Valladolidem pouze remizovat 1:1 a díky bezbrankové remíze z prvního zápasu postupuje dál soupeř.

Článek

Ačkoliv Real v prvním zápase ve Valladolidu nedokázal vstřelit ani gól, dal trenér Vanderlei Luxemburgo v odvetě šanci náhradníkům. V záloze dostal poprvé šanci nedávno příchozí Thomas Gravesen, vedle něhož hrál Albert Celades, v útoku dostali přednost Michael Owen a Javier Portillo.

Více šancí měl Valladolid

Valladolid zahrozil už v šesté minutě, kdy David Sousa trefil z přímého kopu břevno. Obranu "bílého baletu" pak několikrát pozlobili útočníci More a Roberto Losada. Domácí předvedli v prvním poločase jedinou kloudnou šanci při tvrdé střele Portilla z dálky, kterou brankář Lledo jen taktak vytěsnil nad břevno.

Trenér Luxemburgo udělal po přestávce velké změny. Stáhl Portilla a hráče z juniorského týmu Jurada a Javi Garciu a na trávník vyběhli Ronaldo, Raúl a Zinedine Zidane. Přesto v 52. minutě málem udeřilo na jejich straně, ale brankář Cesar naštěstí při pokusu Morea z bezprostřední blízkosti předvedl brilantní zákrok.

Hrdinou Xavi More

Z první branky se tak nakonec radovali domácí fanoušci. V 66. minutě vyslal Raúl dlouhou přihrávkou dopředu Owena a ten přesně umístěnou střelou k tyči nedal brankáři šanci. Hrdinou zápasu se ale měl stát Xavi More z Valladolidu, který o dvanáct minut později potrestal chybu obránce Brava a vstřelil vyrovnávací a postupovou branku týmu.

Real Madrid se stal už čtvrtým velkoklubem, který nepokračuje v letošním ročníku Španělského poháru. Předtím své účinkování ukončili Barcelona, Valencia a La Coruňa.

Reklama

Související témata: