Hlavní obsah

Petr Čech se nového konkurenta obávat nemusí

Ani bohatství ruského miliardáře Romana Abramoviče nezlákalo nadějného gólmana Scotta Carsona k přestupu do londýnského klubu. Devatenáctiletá opora Leedsu by měla během následujících 24 hodin podepsat smlouvu s Liverpoolem a stát se tak spoluhráčem českých útočníků Milana Baroše a Vladimíra Šmicra.

Foto: leedsunited.com

Scott Carson

Článek

Pro Carsona je důležitější hrát, než finanční stránka transakce, proto se rozhodl pro Reds. V Chelsea by měl pozici nesmírně těžkou, v klubu září Petr Čech a spokojenost panuje i s náhradníkem Carlem Cudiccinim.

Prosadí se Carson v Liverpoolu na pozici prvního brankáře?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Anglickému reprezentantovi do 21 let končí v létě na Ellen Road smlouva, a tak se Leeds snaží za Carsonův odchod aspoň něco získat. Původně Liverpool nabízel 250 tisíc liber, což Leeds promptně odmítl. V Anglii se spekuluje o částce kolem tři čtvrtě miliónu liber s tím, že s bonusy by se částka mohla vyšplhat na rovný milión.

Leeds se stále potýká s finančními problémy, které také zapříčinily jeho pád do nižší soutěže. Proto by se mu miliónová injekce mimořádně hodila, přestože klub ztrácí jednu ze svých slibných mladých opor.

Carson by měl ve čtvrtek podstoupit v Liverpoolu zdravotní testy a pokud projde, podepíše čtyři a půlletý kontrakt. Na Anfield Road by měl zaujmout pozici prvního brankáře, protože Chris Kirkland je pravděpodobně do konce sezóny mimo se zraněnými zády a Polák Jerzy Dudek čelí kritice za nevyrovnané výkony a hrubé chyby.

Odchod Carsona potvrdil i mluvčí Leedsu Bryan Morris: "Přejeme Scottovi hodně štěstí v novém klubu," citovaly Morrise stránky soccernet.com. "Scott v Leedsu dokázal, že je špičkový brankář a jsme jistí, že to potvrdí i v Liverpoolu."

Reklama

Související témata: