Hlavní obsah

Dortmund vstoupí do jara bez Rosického

Fotbalisté dortmundské Borussie se budou muset v úvodním utkání jarní části bundesligy ještě obejít bez Tomáše Rosického. Český reprezentant se dosud nezotavil ze zranění stehenního svalu, které si přivodil před týdnem na soustředění v Turecku, a teprve v úterý se znovu zapojil do tréninku.

Foto: ČTK

Tomáš Rosický do sobotního utkání Dortmundu s Wolfsburgem nenastoupí.

Článek

K utkání ve Wolfsburgu by měl v sobotu nastoupit Jan Koller, který se už dal do pořádku po problémech s krevní sraženinou ve stehně a v pondělní generálce proti nizozemskému Doetinchemu vstřelil jediný gól Borussie (1:1).

Rosického zranění se prý hojí dobře, ale do soboty se český reprezentant zotavit nestihne. "Při normálním pohybu už nemám žádné problémy, ale při hře s míčem to ještě není ono. Nemůžu kopnout žádný prudší centr ani pořádně vystřelit," uvedl Rosický na internetové stránce Dortmundu.

V příštích dnech na sobě bude v tréninku pracovat a počítá, že v dalším zápasu proti Mönchengladbachu už nastoupí. "Jsem si jistý, že to půjde," dodal Rosický.

:. ANKETA
Jak si povede Borussia Dortmund v jarní části bundesligy? Hlasujte v anketě na konci článku.

Premiéru v dresu Dortmundu by si mohl odbýt polský útočník Ebi Smolarek, jenž přišel na hostování z Feyenoordu Rotterdam jako náhrada za dlouhodobě zraněného Brazilce Ewerthona. "Zatím s námi trénoval jen dvakrát, možná by to bylo příliš brzy," řekl trenér Bert van Marwijk, ale nasazení nové posily zcela nevyloučil.

Dortmund čeká ve zbytku ligového ročníku těžký úkol. Po sedmnácti kolech je německý mistr z roku 2002 v tabulce až čtrnáctý a hrozí mu boj o záchranu.

Reklama

Související témata: