Hlavní obsah

Ferguson s Wengerem oficiálně ukončili válku slov

Slavní fotbaloví trenéři Alex Ferguson a Arsene Wenger slíbili, že už se nebudou vzájemně hádat přes média. Před blížícím se vzájemným duelem jejich týmů Manchesteru a Arsenalu dali oba manažeři na vědomí konec války slov, o což je žádala Fotbalová asociace a dokonce i policie. Vztahy mezi skotským a francouzským trenérem jsou napjaté už několik let.

Foto: Internet

Alex Ferguson

Článek

Oba málokdy vynechali příležitost, jak si do svého rivala rýpnout. Jejich poslední spor ještě navazoval na podzimní vzájemný zápas, v němž Manchester přerušil po 49 zápasech sérii Arsenalu bez prohry.

Ferguson poté obvinil hráče londýnského mužstva, že po něm v tunelu házeli pizzu a polévku, a minulý týden tento údajný incident znovu připomněl. Kouč United prohlásil, že je ostuda, že se ještě Wenger za chování svých hráčů neomluvil.

Na to Francouz zareagoval slovy, že Ferguson ztrácí smysl pro realitu, a navíc se připojil k trenéru Chelsea Josému Mourinhovi, jenž nepřímo obvinil rozhodčí z nadržování Manchesteru. "Mělo by se zavést video. Pak by se Manchester plácal někde uprostřed tabulky," řekl Wenger.

Odveta za podzimní duel je na programu 1. února a půjde znovu o hodně. Arsenalu se příliš nedaří a Manchester už po slabším začátku najel na vítězný kurz. Oba týmy na druhém a třetím místě za suverénní Chelsea od sebe aktuálně dělí jediný bod. Také proto Fotbalová asociace vyzvala oba kouče, aby s hádkami přes média přestali.

Varování vydala také londýnská policie, neboť by zjitřená atmosféra mezi trenéry a hráči mohla vést až k násilnostem mezi fanoušky.

Reklama

Související témata: