Hlavní obsah

Po Chelsea, Citizens a PSG další bohatý klub. Monako vysypalo za dva hráče 70 miliónů eur

Monako

Osidlování slavných evropských fotbalových klubů pokračuje. Po Chelsea, Manchesteru City či Paris Saint-Germain, které vlastní ruští či arabští boháči, na sebe upozorňuje AS Monako, které ihned po postupu z druhé francouzské nejvyšší soutěže koupilo za 70 miliónů eur (1,8 miliardy korun) Joaa Moutinha a Jamese Rodrígueze z Porta.

Foto: Jose Manuel Ribeiro, Reuters

Záložník Joao Moutinho (vlevo) a jeho spoluhráč James Rodríguez se radují ze zisku portugalského titulu. Teď oba hráči míří do Monaka.

Článek

Majitel, ruský oligarcha Dmitrij Rybolovlev, koupil monacký celek, v němž v minulosti působili čeští fotbalisté Jaroslav Plašil a Jan Koller, před rokem a půl a jakmile se dostavil první úspěch v podobě postupu do Ligue 1, hned Rus investuje do budoucích let.

Za jednadvacetiletého Rodrígueze zaplatil 45 miliónů eur, což Kolumbijce katapultovalo mezi dvacet nejdražších fotbalistů planety. Do Monaka míří i Moutinho, o něhož mělo v minulosti zájem hned několik předních evropských klubů, nejvážněji se o šestadvacetiletého Portugalce zajímal Tottenham.

Monako má za sebou bohatou minulost. V roce 2004 bylo dokonce ve finále Ligy mistrů a sedmkrát dominovalo ve francouzské nejvyšší soutěži (naposledy v roce 2000). A Rybolev hodlá v investicích pokračovat.

Tým vedený Claudiem Ranierim, někdejším trenérem Chelsea, Juventusu či Interu, by chtěl majetný Rus posílit o Radamela Falcaa z Atlétika Madrid, barcelonského Víctora Valdése či Patrice Evru, jenž do Manchesteru United přestoupil právě z Monaka.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články