Hlavní obsah

Petrouš zaujal kouče Wolverhamptonu Hoddla

PRAHA

Český fotbalista Adam Petrouš, který naposledy působil v ruském Rubinu Kazaň, zaujal na testech v druholigovém anglickém klubu Wolverhampton Wanderers kouče Glenna Hoddla, který ho chce okamžitě angažovat. "Trenér říkal, že je Adam silný fotbalista a i přes jazykovou bariéru se v tréninku snažil řídit obranu," řekl deníku Právo hráčův agent Viktor Kolář.

Foto: www.slavia.cz

Adam Petrouš ještě v dresu pražské Slavie - archivní foto.

Článek

Petrouš se včera vrátil domů a pobyt v 18. klubu 24členné tabulky si pochvaloval. "Absolvoval jsem několik tréninků a snad jsem nezklamal. Když o mě projevil zájem sám Hoddle, docela mě to potěšilo. I nabízené podmínky jsou hodně dobré," uvedl Petrouš, jenž by se v novém působišti sešel mj. s někdejším hráčem Manchesteru či Liverpoolu Paulem Incem, 53násobným reprezentantem Anglie. Ten je ve svých 37 letech stále klíčovou osobností a kapitánem týmu.

V minulosti neméně slavný fotbalista a bývalý kouč anglické reprezentace Hoddle se nechal slyšet, že by Petrouše rád viděl už příští týden zpátky na ostrovech. "V pondělí nebo v úterý bychom tam měli letět a jednat. Zatím by Adam v Anglii hostoval do konce sezóny, protože finanční požadavky Kazaně jsou neúnosné," narážel Kolář na odstupné 800 000 eur. Když vše dobře dopadne, mohl by za Wolves nastoupit už příští víkend v zápase 4. kola FA cupu na hřišti londýnského Arsenalu.

Dalších z českých fotbalistů Martin Horák, jenž zkoušel štěstí rovněž v druholigovém Derby County, rovněž nezklamal a vrací se domů, protože se naskytla možnost zkoušky v Anderlechtu Brusel. "Martin byl z Anglie nadšený, ale Anderlecht hraje nejvyšší soutěž i evropské poháry, což by ho lákalo víc," prozradil Kolář.

Společně se svým kolegou z agentury Sport Invest Pavel Zíkou rovněž jedná o přestupu brankáře Jaroslava Drobného z Panioniosu Atény do anglického Fulhamu. Ten o něj projevil zájem a podle informací Práva se již řecká strana dohodla se zástupci klubu z Premier League na odstupném. "Do čtrnácti dnů bychom se měli setkat. Řekové s přestupem souhlasí, ale uskutečnil by se až v létě. Sezónu dochytá Jarda v současném klubu," sdělil manažer.

Reklama

Související témata: