Hlavní obsah

Demetrio Albertini míří do Barcelony

PRAHA

Do španělského velkoklubu FC Barcelona míří italský fotbalista Demetrio Albertini. Záložníka Atalanty Bergamo původně nechtěl jeho zaměstnavatel pustit, zkušený veterán ale pravděpodobně dokázal přesvědčit klubového bosse Ivana Ruggeriho a v pondělí by měl s katalánským velkoklubem podepsat smlouvu.

Foto: cimg.163.com

Demetrio Albertini v dresu italské reprezentace

Článek

Pro Albertiniho je to možná poslední šance okusit znovu atmosféru velkých zápasů, někdejší hvězda AC Milán si v Bergamu může na prestižní evropské soutěže nechat zajít chuť. Atalanta je v italské nejvyšší soutěži na poslední příčce s pouhou jedinou výhrou v 19 zápasech.

Albertini se do Barcelony chystá v pondělí poté, co odehraje víkendový zápas svého klubu v Lecce. Barcelona by byla pro italského hráče už druhou španělskou zkušeností, před dvěma lety jej AC Milán na sezónu zapůjčil do Atlética Madrid.

Ještě ve čtvrtek to ale vypadalo, že Albertini z Bergama neodejde. Prezident Atalanty Ivan Ruggeri trval na tom, aby třiatřicetiletý veterán klub neopouštěl. "Albertini zůstane hráčem Atalanty do konce ročníku," říkal Ruggeri. "Jeho kontrakt končí v roce 2006 a nejméně do letošního června musí zůstat a pomoci klubu k záchraně. Nacházíme se v obtížné situaci a ztrátu hráče Albertiniho kalibru si nemůžeme dovolit," dodal.

Poslední události ovšem nasvědčují tomu, že opora Bergama ročník v dresu Atalanty nedokončí.

Reklama

Související témata: