Hlavní obsah

Drobný má nakročeno do Fulhamu

LONDÝN

O dalšího českého fotbalového brankáře se pravděpodobně rozroste anglická premier league. Blízko k přestupu do Fulhamu je pětadvacetiletý gólman Jaroslav Drobný, jenž momentálně hájí barvy řeckého Panionisu. S Fulhamem je prý už dohodnutý a během několika týdnů by měl v klubu podepsat tříletou smlouvu. Samotný přestup by se ale uskutečnil až v létě.

Foto: Právo

Jaroslav Drobný

Článek

O Drobného se v posledních dnech intenzivně zajímali také v Dynamu Kyjev, ale český brankář dal přednost nabídce anglického celku a chtěl by ve Fulhamu bojovat se zkušeným  Edwinem Van der Sarem o místo jedničky mezi tyčemi.

"Kyjev hraje Ligu mistrů, ale anglická liga je jedna z nejlepších soutěží na světě a hrát v ní je snem každého fotbalisty," vysvětlil Drobný. "Stadiony v Anglii jsou fantastické a fanoušci dokáží vytvořit super atmosféru. Čelil bych nejlepším fotbalistům světa a chci dokázat, že bych se s nimi mohl měřit," dodal Drobný, o něhož se Fulham zajímal už na počátku sezóny.

Van der Sara se nebojí

"Fulham mě sledoval několik měsíců. Od mého agenta vím, že začali pozorovat moje výkony už někdy v září," tvrdil český brankář, kterého by v londýnském klubu čekala tvrdá konkurence v podání nizozemského reprezentačního brankáře van der Sara.

"Je dobře, že Fulham má brankáře světové třídy jako je van der Sar. A  trenér Chris Coleman mi řekl, že on se neohlíží na jména a posuzuje hráče jen podle výkonů," nebojí se Drobný konkurence. Nyní se ale chce koncentrovat na výkony v Řecku. "Teď se musím soustředit na to, aby jsme s Panionisem vybojovali Pohár UEFA. Na Fulham budu myslet v létě," uzavřel dohady Drobný.

Reklama

Související témata: