Hlavní obsah

Nováček z Livorna ukončil neporazitelnost AC Milán

Fotbalisté AC Milán přišli v italské lize o svou neporazitelnost, která trvala přesně čtyři měsíce. Vzal jim ji nováček z Livorna a protože Juventus Turín porazil Brescii, rozevřela se mezi dvěma uchazeči o titul pětibodová propast. Livorno na milánské hvězdy platí, při své premiéře uhrálo na San Siru překvapivou remízu 2:2 a teď svého slavného soupeře porazilo.

Článek

Vítězný gól vstřelil ve 28. minutě Colombo. S nepříznivým vývojem se těžko vyrovnával obránce hostí Nesta a ve 48. minutě uviděl za opakované protesty červenou kartu. Milán prohrál v lize poprvé od 22. září, kdy ho porazila Messina.

Juventus Turín zaváhání svého jediného rivala využil a bez problémů si připsal tři body. Proti Brescii se do útoku vrátil Francouz Trezeguet a za důvěru se už po jedenácti minutách odměnil gólem. Druhý padl ještě do přestávky a byl vlastní. V závěru už si trenér Capello mohl dovolit šetřit Pavla Nedvěda.

Třetí Udine prohrálo doma s Regginou a ani Lazio Řím své fanoušky nepotěšilo. Se Sampdorií Janov prohrávalo za čtyři minuty už 0:2. Ještě nemuselo být nic ztraceno, ale Di Canio zahodil penaltu a pak už domácí ztrátu nedohnali.

Italská liga - 20. kolo:
Lecce - Bergamo 1:0 (33. Božinov), Juventus - Brescia 2:0 (11. Trezeguet, 43. vlastní Domizzi), Livorno - AC Milán 1:0 (28. Colombo), Siena - Palermo 0:0, Messina - Parma 1:0 (78. Napoli), Udine - Reggina 0:2 (39. Bonazzoli, 90. Borrielo), Lazio - Sampdoria 1:2 (61. Rocchi - 1. Kutuzov, 4. Flachi z pen.)
Tabulku a statistiky soutěže najdete ZDE

Fotbalisté londýnského Arsenalu porazili v dnešní dohrávce Newcastle 1:0, vrátili se na druhé místo v tabulce a snížili ztrátu na vedoucí Chelsea na deset bodů. Vítězný gól vstřelil v 19. minutě pětatřicetiletý Nizozemec Dennis Bergkamp.

Anglická liga - 24. kolo:
Arsenal - Newcastle 1:0 (19. Bergkamp)
Tabulku a statistiky soutěže najdete ZDE

Fantastický obrat se povedl v sobotu fotbalistům Bilbaa. Ve 20. kole španělské ligy porazili Pamplonu 4:3, i když po hodině hry prohrávali už o tři branky. Ke zvratu zavelel tvůrce hry Yeste, který v rozmezí čtyř minut snížil na rozdíl jediného gólu.

Parádní zásah se mu povedl z přímého volného kopu z 30 metrů, který zapadl do horního rohu branky. Hosté znervózněli a v závěru inkasovali ještě dvakrát, když vítěznou ránu namířil minutu před koncem Guerrero. Radost z výhry už nepokazilo domácím hráčům a fanouškům ani vyloučení hrdiny Yesteho v nastaveném čase.

Čtyři góly v soupeřově síti slavili také příznivci La Coruni a Betisu Sevilla, jejich soupeři však nekladli skoro žádný odpor. Valencie neprohrála devět kol, ale její série dnes skončila na půdě Villarrealu. Hattrickem ji přetrhl Argentinec Riquelme a jeho krajan Aimar v poslední minutě z penalty už jen zmírnil prohru.

Zápas Malaga - Atlético Madrid začal v 19:00, utkání Real Madrid - Mallorca má výkop v 21:00.

Španělská liga - 20. kolo:
Bilbao - Pamplona 4:3 (61. a 65. Yeste, 84. Tiko, 89. Guerrero - 15. Garcia, 48. Webo, 57. Punal), Albacete - FC Sevilla 0:2 (36. Renato, 45. Antonito), Betis Sevilla - Numancia 4:0 (45. a 47. Oliveira, 15. Juanito, 25. Assuncao), La Coruňa - Espaňol 4:1 (22. a 62. z pen. Tristán, 10. Andrade, 81. Valerón - 17. Fredson), Getafe - Zaragoza 3:0 (13. Yordi, 15, Nano, 35. Cotelo), Levante - San Sebastian 2:1 (4. Nacho, 46. Congo - 53. Nihat), Villarreal - Valencie 3:1 (19. z pen., 45. a 90. z pen. Riquelme - 90. Aimar z pen.).
Tabulku a statistiky soutěže najdete ZDE

Český útočník Vratislav Lokvenc napodobil Jana Kollera a také v jarní premiéře německé fotbalové ligy vstřelil gól. Deset minut před koncem zápasu zachránila jeho levačka Bochumi remízu s Herthou Berlín 2:2. Byla to už šestá Lokvencova branka v soutěži a spolu s ním se na trávníku radoval i další Čech Filip Trojan. Naopak Jiří Štajner v Hannoveru vstoupil do jara debaklem od Leverkusenu 0:3.

Německá liga - 18. kolo:
Hannover - Leverkusen 0:3 (18. Voronin, 36. Berbatov, 58. Freier), Bochum - Hertha 2:2 (39. Madsen, 80. Lokvenc - 3. Rafael, 16. Gilberto).
Tabulku a statistiky soutěže najdete ZDE

Reklama

Související témata: