Hlavní obsah

Kolumbijec Falcao se přiblížil přestupu do Monaka. Do knížectví má přijít za 60 miliónů eur

Madrid

Útočník Atlétika Madrid Radamel Falcao je údajně velmi blízko přestupu do Monaka. Podle Vadima Vasiljeva, sportovního ředitele klubu, který po postupu do první francouzské ligy začal s velkorysým utrácením za posily, pokračují jednání s kolumbijským fotbalistou dobře. Falcao by si měl v novém působišti vydělat třikrát tolik co v Atlétiku.

Foto: Andres Kudacki, ČTK/AP

Útočník Radamel Falcao zřejmě brzy vymění dres Atlétika Madrid za Monako.

Článek

Sedmadvacetiletý Falcao nastřílel za poslední dvě sezóny v dresu Atlétika 52 gólů a je považován za hit přestupního trhu. Náklady na jeho transfer odhadují média až na 60 miliónů eur (asi 1,5 miliardy korun).

"Všechno jde dobře, ale ještě to není hotové, stále zbývá dořešit některé detaily. Rozhodně chceme přestup takového skvělého hráče dotáhnout," řekl Vasiljev v rozhovoru pro rozhlasovou stanici RMC. Vedení klubu pro Falkaa údajně nachystalo smlouvu s ročním příjmem deset miliónů eur, což je zhruba trojnásobek jeho současného platu v Madridu.

Ambiciózní klub utrácí díky bohatému ruskému majiteli Dmitriji Rybolovlevovi. Minulý týden Monako zaplatilo prý 70 miliónů eur za dvojici Joao Moutinho s Jamesem Rodríguezem z Porta. Jako volného hráče navíc získali obránce Ricarda Carvalha a spekuluje se o tom, že do daňového ráje v monackém knížectví zamíří i obránce Éric Abidal, který končí v Barceloně.

Reklama