Hlavní obsah

Koller: O výhru ve Wolfsburgu jsme se ještě báli

PRAHA

Parádně vstoupila do jara Borussia Dortmund. V sobotu vyhrála na trávníku Wolfsburgu 2:1, když druhý gól vstřelil Jan Koller. "Tři body z trávníku tak silného soupeře jsou výbornou psychickou vzpruhou a perfektním vykročením," říká obávaný útočník v komentáři k úvodu jarní části bundesligy.

Foto: DPA/EPA

Jan Koller (uprostřed) na archivním snímku.

Článek

"Na konci týdne jsem říkal, že začátek ve Wolfsburgu bude velice těžký. Navíc jsme tam jeli bez Tomáše Rosického, jehož svalové zranění se ukázalo nakonec vážnější, než se čekalo. Tři body z trávníku tak silného soupeře jsou výbornou psychickou vzpruhou a perfektním vykročením. Chceme co nejdříve opustit sestupové vody a udělali jsme k tomu důležitý krok.

Nebyl to zápas, který by zvedal ve studeném počasí diváky ze sedadel. Oba celky začaly opatrně. Přeci jenom po přestávce je to vždycky otázka, co nového vymyslel soupeř. V první půli nikdo neměl stoprocentní šanci, domácí byli o něco aktivnější, ale naše defenzíva pracovala bezchybně. Sám jsem se snažil dostávat do útoku, ale domácí mě k ničemu nepustili.

Po změně stran přišel na trávník Polák Smolarek, kterého jsme získali v týdnu z Feyenoordu. Ten dal zápasu jiný rytmus. Rozhýbal nejen nás, ale hlavně soupeře a po necelých deseti minutách vstřelil vedoucí gól.

Domácí museli přidat v ofenzívě a to byla chvíle pro mne. Ricken mi na půlící čáře narazil míč do běhu. Šel jsem sám na branku a technickou střelou vedle nohy brankáře jsem poslal míč podruhé do sítě. Byla to moje sedmá ligová trefa v této sezóně.

Vítězství je třeba potvrdit

Pro Wolfsburg to byl šok, ale brzy se z něho vzpamatoval a pořádně nás zatlačil. Bránili jsme se, jak se dalo. Když se domácím podařilo snížit, o výhru jsme se ještě báli. Tři cenné body jsme nakonec vezli domů. Za týden je ale musíme potvrdit a pak bychom skutečně měli být z nejhoršího venku.

To už budeme hrát i s Tomášem Rosickým. Jestliže Smolarek se ukazuje jako velká posila útoku, pak ,Rosa' dá naší hře ještě větší řád. Nerad to říkám, ale pro Dortmund už je ho škoda. Měl by jít co nejdřív za lepším, do nějakého velkého klubu. Chápu, že vedení ho teď nechce pustit, protože pořád hrajeme o záchranu, ale v létě by měl dostat zelenou.

Co se mne týká, netvrdím, že bych nezměnil povětří, ale na druhou stranu už se nikam nehrnu. Kdyby klub nebyl pod takovým tlakem kvůli penězům, určitě by mi tu nic nechybělo a měl jsem klid."

Reklama

Související témata: