Hlavní obsah

Nedvěd bude asi tři týdny chybět Juventusu

TURÍN

Zranění záložníka Juventusu Turín Pavla Nedvěda není tak vážné, jak sám český záložník očekával. Důkladné lékařské vyšetření v pondělí nepotvrdilo poškození menisku nebo vazů a odhalilo v postiženém místě krevní výton. Bývalý reprezentační kapitán by měl být mimo hru tři týdny.

Foto: archiv

Pavel Nedvěd

Článek

"Poškození menisku nebo vazů se naštěstí nepotvrdilo. Pavel má ve zhmožděném kolenu jen krevní výron. Vypadá to asi na třítýdenní pauzu," informoval hráčův manažer Zdeněk Nehoda.

S fotbalistou mluvil ještě před dnešní prohlídkou a Nedvěd počítal s delší přestávkou. "Ráno mi říkal, že ho koleno pořád strašně bolí. Nohu prý vůbec nemohl propnout. Ale když se dozvěděl, že to není tak vážné, hodně se mu ulevilo," poznamenal Nehoda.

:. ANKETA
Uhájí Juventus bez Nedvěda svůj náskok v čele italské ligy? Hlasujte v anketě na konci článku.

Účast v charitativním utkání nejistá

Dvaatřicetiletý záložník, který se loni v září rozloučil s dresem národního týmu, ale musí na fotbal pár dní zapomenout. Nejprve musí počkat, až se v kolenu vstřebá krevní hematom, až pak může pomýšlet na návrat. "Teď musí být hlavně v klidu, ale do tří týdnů by měl být zpátky na hřišti," odhadoval Nehoda.

Ohrožena je tak Nedvědova účast v charitativním zápase na pomoc obětem tsunami v jihovýchodní Asii, který uspořádá 15. února na barcelonském Nou Campu mezinárodní federace FIFA. Hvězda Juventusu dostala pozvánka jako jediná z českých fotbalistů.

Nedvěd se zranil v nedělním utkání s Brescií, které "Stará dáma" vyhrála 2:0 a upevnila si vedení v Serii A. Český záložník musel hřiště opustit dvacet minut před koncem po ostrém faulu Maurizia Domizziho. Italská média označila zákrok za brutální a první zprávy hovořily dokonce o tom, že nejlepší fotbalista Evropy roku 2003 zmešká celý zbytek sezóny.

Reklama

Související témata: