Hlavní obsah

Real Madrid lanaří Brazilce Adriana

PRAHA

Fotbalovému Realu Madrid se v letošním ročníku příliš nedaří a tak už shání posily na další ročník. Tentokrát španělský rekordman v počtu titulů lanaří brazilského útočníka Adriana. Je tu ale jeden problém. Forvard je pod smlouvou v Interu Milán, jehož vedení o uvolnění svého kanonýra nechce ani slyšet.

Foto: inter-calcio.it

Brazilský fotbalista Adriano

Článek

Brazilec v pondělí vyjádřil obdiv vůči Realu. "Od dětství sním o tom, že si jednou za Real Madrid zahraju," uvedl Adriano. Ve španělském hlavním městě tato slova berou jako žádost o místo a prezident Realu Florentino Pérez se nechal slyšet, že udělá vše proto, aby Adriana do Madridu přivedl.

Odejde Adriano do Realu Madrid?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Pérezova slova se donesla i k uším brazilského útočníka. "Jsem Florentinu Pérezovi velmi vděčný, že moje zápasy sleduje a že má pro mě takové velké pochopení," řekl dvaadvacetiletý Adriano španělské televizní stanici Canal Plus.

Původce zájmu není třeba dlouho hledat. Italský sportovní ředitel Realu Arrigo Sacchi v roce 2003 přivedl Adriana z Parmy do Interu. Podle deníku Marca se 14. února v Paríži střetnou všichni tři zainteresovaní - samotný fotbalista a prezidenti obou klubů.

Inter Milán se rozčiluje

Zda k valentýnské schůzce opravdu dojde, není zatím jisté. V Miláně se na zájem španělského velkoklubu dívají značně skrz prsty. Prezident Interu Giacinto Fachetti se v úterý pořádně rozčílil. "Každou chvíli čtu někde dohady španělských médií, které nejsou na něčem postavené. Už mě unavuje pořád komentovat zprávy, které ze Španělska přicházejí," vypěnil Fachetti.

"Adriano pokaždé zdůraznil, že chce zůstat v Interu. Chce s námi získat italský titul. Real Madrid není jediný velký klub na světě. A jasné je jedno - Adriano nikam neodejde a bude ještě dlouho hrát za Inter Milán," dodal milánský prezident.

Na Pyrenejském poloostrově se přesto o příchodu brazilského kanonýra píše jako o velice pravděpodobném. Real má údajně k dispozici na posily 60 miliónů, navíc by si Inter mohl dva hráče Bílého baletu vypůjčit.

Reklama

Související témata: