Hlavní obsah

Nedvěd měl strach, že už si fotbal nezahraje

TURÍN

Myšlenky na konec kariéry přepadaly českého fotbalistu Pavla Nedvěda, když minulou neděli opouštěl na nosítkách hřiště během ligového utkání Juventusu s Brescií. Turínský záložník se po nešťastném souboji s Mauriziem Domizzim obával nejhoršího, pozdější vyšetření ale ukázalo, že si levé koleno jen pohmoždil a má v něm krevní výron. K fotbalu by se mohl vrátit po třítýdenní pauze.

Článek

"Myslel jsem, že s fotbalem je konec. Byla to hrozná bolest, ještě horší než na Euru, kde jsem si také poranil koleno," řekl Nedvěd italskému deníku La Stampa.

"Když jsem opouštěl trávník, byl jsem si jistý, že to byl můj poslední zápas. Měl jsem za to, že meniskus a vazy jsou totálně přervané a že už se nedám nikdy dohromady. Naštěstí to tak není a za dvacet dnů bych mohl být znovu na hřišti," prohlásil bývalý kapitán české reprezentace.

Na loňském evropském šampionátu musel držitel Zlatého míče za rok 2003 odstoupit ve 40. minutě semifinálového zápasu a zbytek neúspěšného souboje s Řeckem sledoval s lavičky. V neděli musel z hřiště dvacet minut před koncem utkání, v němž Juventus zvítězil 2:0 a upevnil si vedení v italské lize.

Reklama

Související témata: