Hlavní obsah

Fenerbahce zaplatí za Kadlece pět miliónů eur

Praha

Pět miliónů eur (asi 129 miliónů korun) zaplatí Fenerbahce Istanbul za Michala Kadlece bundesligovému Leverkusenu. Český fotbalový reprezentant s tureckým mistrem podepsal smlouvu na tři roky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Kadlec na tréninku fotbalové reprezentace.

Článek

Bayer Leverkusen na Kadlecově přestupu vydělá. V roce 2009 koupil obránce ze Sparty za 2,5 miliónu eur. Hráč se na nové angažmá těší. "Brzy mi bude devětadvacet let, takovou nabídku jsem nemohl odmítnout," citoval německý Bild Kadlece, který v pátek odletěl do Istanbulu, aby dnes podstoupil zdravotní prohlídku.

Kadlec se do nového působiště těší. "V poslední době jsem hrál v Leverkusenu nepravidelně, asi přišla chvíle, abych vyrazil do nového působiště. V Německu jsem prožil krásné sezóny, zažil skvělé a věrné fanoušky, kterým chci poděkovat stejně jako klubu za příjemné fotbalové časy. Určitě budu výsledky Bayeru i nadále sledovat," uvedl.

Kadlec měl s Leverkusenem smlouvu ještě na dva roky. Uplynulá sezóna mu i vinou zdravotních problémů nevyšla, v bundeslize odehrál jen 14 zápasů. Na levé straně obrany ho nahradil polský reprezentant Sebastian Boenisch.

Podle Bildu už má třetí tým uplynulého ročníku německé soutěže po Kadlecově odchodu vyhlédnuté posily do obrany. Do Bayeru by mohli přijít Belgičan Toby Alderweireld z Ajaxu Amsterodam nebo Chorvat Šime Vrsaljko z Dinama Záhřeb.

Reklama

Související témata: