Hlavní obsah

Čecha jsme propásli, přiznal trenér Arsenalu

Trenér fotbalistů Arsenalu Arséne Wenger přiznal, že měl zájem získat brankáře Petra Čecha, ale český reprezentant mu proklouzl mezi prsty. Čech loni podepsal smlouvu s Chelsea, s níž nyní dominuje Premier League. Právě českého gólmana mnozí považují za jeden z klíčů úspěchu klubu. Chelsea má v čele anglické ligy desetibodový náskok a míří za titulem.

Foto: Internet

Arsene Wenger lituje, že Arsenal nezískal Petra Čecha.

Článek

Arsenal naproti tomu má s brankáři problémy, Jens Lehmann a Manuel Almunia nepodávají vyrovnané výkony. Trenér Wenger se dnes přiznal, že Čecha sleduje už od jeho působení ve Spartě a že velmi dobře ví, že soupeřům v české lize trvalo tisíc minut, než dokázali dostat míč za jeho záda.

"Chtěli jsme ho před tím, než šel do Rennes, ale nemohli jsme dostat pracovní povolení," řekl dnes na tiskové konferenci Wenger. V té době Čech neměl potřebný počet reprezentačních startů, který vyžadovaly britské předpisy. Po vstupu České republiky do EU tento požadavek padl.

"Ano, propásli jsme ho, ale tyhle věci se stávají," povzdechl si francouzský trenér londýnského klubu. "Čech si vede dobře, vyvíjí se. Má to, co musíte mít, abyste v Anglii mohli hrát," prohlásil Wenger.

Reklama