Hlavní obsah

Pařížské Saint-Germain bude trénovat Blanc, Ancelotti má namířeno do Realu

Aktualizováno

Novým trenérem fotbalistů Paris Saint-Germain se stane sedmačtyřicetiletý Laurent Blanc. Někdejší kouč francouzského národního týmu vystřídá Carla Ancelottiho, který má namířeno na lavičku Realu Madrid. Francouzský mistr necelé dva týdny hledal jeho nástupce, řada renomovaných trenérů ale nabídku odmítla. Blanc bude oficiálně představen v příštím týdnu. Informoval o tom francouzský deník L'Equipe.

Foto: Profimedia.cz

Laurent Blanc se stane novým trenérem PSG.

Článek

Blanc by měl v Paříži podepsat roční smlouvu s opcí na další sezónu. Na lavičce novopečeného francouzského mistra nahradí Carla Ancelottiho, který po zisku mistrovského titulu oznámil, že ve své funkci dále pokračovat nehodlá.

Ancelotti se s největší pravděpodobností stane novým koučem Bílého baletu, kde nahradí Josého Mourinha. Funkcionáři Realu Madrid a PSG se už domluvili na odstupném, které by mělo činit asi 4,5 miliónů eur.

Představitelé PSG hledali nového kouče jedenáct dní. Oslovili několik trenérských osobností jako jsou José Mourinho, Arséne Wenger, Rafael Benítez, Manuel Pellegrini, Roberto Mancini, Guus Hiddink, Michael Laudrup, André Villas-Boas a Fabio Capello. Nakonec si však plácli s Blancem.

Sedmačtyřicetiletý Laurent Blanc, bývalý obránce Manchesteru United, už v minulosti úspěšně vedl Bordeaux, s kterým v roce 2009 získal v Ligue 1 mistrovský titul i prvenství ve Francouzském poháru. V letech 2010 až 2012 byl trenérem francouzské reprezentace, v minulém roce z funkce odstoupil po vyřazení ve čtvrtfinále evropského šampionátu se Španělskem.

Reklama

Související témata: