Hlavní obsah

Petrouš jde do Rakouska, přednost dostala Austria

PRAHA

Fotbalista Adam Petrouš v pondělí definitivně ukončí své působení v ruské Kazani a odejde do Rakouska. Noční jednání však náhle pozměnila směr, kterým bývalý reprezentační stoper zamíří: jeho novým působištěm se totiž nestane Pasching, ale slavná Austria Vídeň, v němž bude spoluhráčem krajanů Libora Sionka a Štěpána Vachouška. O náhlém zvratu v jednání informoval hráčův agent Pavel Zíka.

Foto: www.slavia.cz

Adam Petrouš

Článek

Ještě v neděli odpoledne se zdálo být jasné, že Petrouš zamíří na hostování do lineckého předměstí, kde své zápasy hraje Pasching. "Jenže během večera přišla poslední nabídka Austrie a Adam se rozhodl pro sportovně slavnější klub," vysvětlil nečekaný obrat Zíka, podle něhož Petrouš zůstane ve Vídni na půlroční hostování s opcí na letní přestup.

Fotbalista zamíří ještě dnes dopoledne za novým zaměstnavatelem do Španělska, aby se zapojil do přípravy aktuálně druhého mužstva rakouské ligy. V Marbelle si bude mít s kým popovídat - klub totiž spoléhá od loňského léta na české reprezentanty Sionka a Vachouška, za jejichž pomoci se probojoval do jarní fáze Poháru UEFA. V něm se už za dva týdny střetne s Bilbaem.

S Vachouškem se Petrouš dobře zná z dob společného působení ve Slavii, se Sionkem zase patřili za nerozlučnou dvojici během působení v reprezentaci do 21 let, s níž společně došli až ke stříbru na ME před pěti lety.

Sedmadvacetiletému čtyřnásobnému reprezentantovi dohodou skončí v poslední den přestupního období nebývale dramatická zima plná nejistoty. Ruský klub Rubin Kazaň přestal mít po skončení podzimu o Petroušovy služby zájem, a tak český fotbalista po ročním angažmá sháněl, kdo by byl ochoten se s činovníky domluvit na nemalém odstupném. Nakonec zvítězila varianta, že půjde na hostování do léta s pozdější opcí.

Nejprve o něho začala mít zájem Slavia, s níž zahájil zimní přípravu, mluvilo se také o Liberci. V polovině ledna ale vyrazil na testy do anglického Wolverhamptonu, ale z angažmá nakonec sešlo. Naposledy se zdálo být takřka jisté, že Petrouš bude oblékat stejný dres, jako Patrik Ježek. Jenže v tabulce třetí Pasching o velkou přestupovou rybu nakonec přišel - silnější byl vídeňský velkoklub.

Ten ještě bez Petrouše v nedělním přípravném utkání remizoval 1:1 s Bröndby Kodaň. Ve středu proti Young Boys Bern by už český stoper v sestavě chybět neměl.

Reklama

Související témata: