Hlavní obsah

Šmicer: Bylo fajn znovu si zahrát zápas

Karel FeltSport.czPrávo

Poprvé po zranění kolena nastoupil český fotbalista Vladimír Šmicer v dresu Liverpoolu. Po více než půl roce v celku rezervy slavného týmu vyběhl na hřiště, příliš radosti ale neměl. Liverpool prohrál s rezervou Aston Villy 0:4. Český útočník se ale prohru snaží vidět pozitivně: "Věřím, že bude platit, že první vyhrání z kapsy vyhání, a další zápasy se mi povedou," říká Šmicer v rozhovoru pro deník Právo."

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Vladimír Šmicer při tréninku před kvalifikací na ME.

Článek

Splnilo se vám vaše přání a nastoupil jste v sobotu za rezervu Liverpoolu? V tomhle směru se mi přání splnilo. Odehrál jsem poslední půlhodinu proti Aston Ville.

Neříkáte to nijak nadšeně... Na jednu stranu bylo moc fajn znovu obléknout dres, vyběhnout na trávník a zahrát si zápas. Po více než půlroce jsem si ten pocit užíval a určitě to byl i po psychické stránce krok vpřed. Jenže my ten zápas prohráli 0:4, což není nejlepší začátek. Ale snažím se hledat to pozitivní. Věřím, že bude platit, že první vyhrání z kapsy vyhání, a další zápasy se mi povedou.

Byl jste nervózní? Trochu ano, ale ne tak moc, něco mám za sebou. Snažil jsem se být neustále v pohybu, zatěžovat koleno, aby se ukázalo, jak na tom je. To teď potřebuji nejvíc, znát hranici, kam mohu. Jednou jsem i vystřelil na bránu, ale gól z toho nebyl. Pochopitelně mi chybí rozehranost, kterou mi mohou dát jen zápasy. Trénink je dobrá věc, ale utkání nenahradí.

Jak zátěž zvládlo operované koleno? Vydrželo, což je podstatné, ale stoprocentně v pořádku není. Pořád ho cítím. Pobolívá. S tím se musím srovnat. Hlavně aby vydrželo zátěž. Bolest by měla časem ustoupit.

Kdy vidíte šanci na návrat do prvního mužstva? S klukama normálně trénuji, ale na zápas Premier League to zdaleka není. Počítám, že bych měl za rezervu ještě odehrát tak čtyři zápasy a na přelomu února s březnem, pokud všechno půjde hladce, bych se mohl začít prát o místo v sestavě prvního týmu a odehrát alespoň první desítky minut.

Jaké si děláte na jaro plány? Nic velkého, protože všechno bude záležet na stavu kolena a mém zdraví. Především se chci dát zdravotně co nejdříve do pořádku, ale nic nesmím zbytečně uspěchat. Když bude koleno v pořádku, chci si vybojovat místo v sestavě a hrát. Pokud se mi to podaří a budu platný, může přijít nabídka na návrat do reprezentace a od kouče Beníteze třeba nabídka prodloužení smlouvy. To by byl ideální stav.

Pokud by se nepovedlo na jaře ani jedno, udělám všechno pro to, abych se vrátil do reprezentace na podzim, a věřím také, že ani v Anglii jsem ještě neřekl poslední slovo a nějaké nabídky přijdou.

Reklama

Související témata: