Hlavní obsah

Někdejší sparťan Bony míří do Premier League, laso mu hodila i Machačkala

Newcastle

Jedním z nejžádanějších fotbalistů na přestupním trhu je ex-sparťan Bony Wilfried. Reprezentant Pobřeží slonoviny si v letošní sezóně 31 góly podmanil nizozemskou Eredivisie a lze očekávat, že v létě zamíří za lepším angažmá. Okolo čtyřiadvacetiletého hráče už krouží řada zájemců z Premier League, dlouhodobý zájem projevuje také ruský movitý celek Anži Machačkala.

Foto: vitesse.nl

Bony Wilfried zažil v nizozemském Vitesse Arnhem výtečnou sezónu.

Článek

Nejlepší střelec nizozemské ligy si před časem udělal dobré jméno i na Letné, odkud v roce 2011 odešel za zhruba 100 miliónů korun do Vitesse. Arnhemu letos pomohl k čtvrtému místu a postupu do Evropské ligy, přesto si 31 góly řekl o významnější angažmá.

Okolo Wilfrieda dlouhodobě krouží řada zájemců z Premier League - v Newcastlu hledají nástupce za Senegalce Dembu Ba, který přestoupil do Chelsea. Magpies jsou prý ochotni za talentovaného fotbalistu utratit až 12 miliónů liber (370 miliónů korun). Na takovém transferu by vydělala i pražská Sparta, která má zhruba dvacetiprocentní podíl z Bonyho budoucího přestupu. Nabídku údajně zvažují i Everton a Swansea.

Naopak zájem londýnské Chelsea v posledních týdnech opadl. Dlouhodobě se o Wilfrieda zajímá ruský celek Anži Machačkala, ale útočník z Pobřeží slonoviny už v minulosti několikrát prohlásil, že by rád přestoupil na britské ostrovy.

„Rád bych přestoupil do Anglie. Odejít ze Sparty do Arnhemu byl jeden krok nahoru, teď chci udělat další krok a posunout se ještě dál. Kam to bude, to se teprve uvidí," prohlásil čtyřiadvacetiletý útočník.

Reklama