Hlavní obsah

Exsparťanský kanonýr Wilfried míří na ostrovy do Swansea, jeho Arnhem to však popírá

Arnhem/ Praha

Nekonečná sága přestupů exsparťanského fotbalového útočníka Bonyho Wilfrieda nekončí. Nyní mají nizozemská média pro změnu za hotovou věc, že má namířeno do velšského klubu Swansea City, takže by se měl od nového sezóny objevit na scéně anglické Premier League. Dokonce se objevují spekulace, že by nizozemský Arnhem měl za svého kanonýra inkasovat 12 miliónů eur, tedy asi 300 miliónů korun. Oficiální klubové stránky Vitese Arnhem však tuto informaci popírají a označují ji za nepravdivou.

Foto: vitesse.nl

Útočník Arnhemu Bony Wilfried má údajně namířeno do Swansea.

Článek

Zástup zájemců o Wilfrieda, který odešel z pražské Letné v lednu 2011 za částku oscilující kolem 100 miliónů korun, je dlouhý a sahá od britských ostrovů až třeba po ruskou Machačkalu. Žádný div, o kanonýry Bonyho kalibru je eminentní zájem po celém světě.

„O reprezentanta Pobřeží slonoviny, který se stal s 31 góly nejlepším střelcem ligové soutěže v uplynulé sezóně, je sice velký zájem, ale Swansea City je pouze jedním z klubů, které ho projevily. K žádnému přestupu však nedošlo," uvádí klubová generalita na stránkách www.vitesse.nl.

I Wilfriedův český agent Dalibor Lacina popírá, že by k transferu došlo. "Nebudu komentovat každou spekulaci, která se kolem Bonyho objeví. Jisté je, že dál probíhají jednání a Bonyho budoucnost řešíme, ale žádná dohoda rozhodně nebyla uzavřena," uvedl pro ČTK Lacina.

Na případném transferu Wilfrieda by výrazně participovali i Pražané, kteří uzavřeli s Arnhemem dohodu, podle níž jim má náležet 20 procent z další přestupové sumy.

Reklama

Související témata: