Hlavní obsah

Monako při návratu do francouzské ligy začne s bodovým odpočtem

Nováček francouzské fotbalové ligy AS Monako vstoupí do sezóny s odpočtem dvou bodů. Vedení soutěže klub potrestalo za výtržnosti fanoušků při posledním domácím utkání uplynulého ročníku, po němž tým slavil kolo před koncem vítězství v druhé nejvyšší soutěži. Navíc musejí svěřenci italského trenéra Claudia Ranieriho odehrát jeden zápas bez diváků.

Foto: Andres Kudacki, ČTK/AP

Největší posilou Monaka má být Radamel Falcao.

Článek

Monako si 17. května výhrou 2:1 nad Le Mans zajistilo prvenství v druhé lize a fanoušci to bujaře oslavili. Na stadiónu odpalovali světlice a po závěrečném hvizdu vtrhli na trávník. Podle zápisu o utkání jeden z příznivců udeřil rozhodčího.

Kupují posily za stamilióny

Sedminásobný šampión francouzské ligy před návratem mezi elitu mohutně zbrojí a nakoupil již posily za více než 120 miliónů eur. Díky prostředkům svého majitele, jímž je ruský miliardář Dmitrij Rybolovlev, Monako koupilo kolumbijského kanonýra Radamela Falcaa z Atlétika Madrid a dvojici James Rodríguez a Joao Moutinho z FC Porto. Hned v první sezóně by klub chtěl konkurovat mistrovskému Paris St. Germain, který těží z podpory bohatého katarského majitele.

Reklama

Související témata: