Hlavní obsah

Lyon musel prodat talentovaného útočníka Martiala do Monaka

Monte Carlo

Monako získalo z Lyonu nadějného útočníka Anthonyho Martiala. Za sedmnáctiletého fotbalistu zaplatil nováček francouzské ligy pět miliónů eur (130 miliónů korun). Martial měl v Olympique smlouvu do roku 2015, ale nakonec bude svůj talent rozvíjet v Monaku, které po návratu do nejvyšší soutěže utratilo za posily už přes 120 miliónů eur.

Článek

Vedení Lyonu přišlo o slibného fotbalistu velmi nerado. Jediný klub francouzské ligy, který je na pařížské burze, musel do dneška prodat jednoho hráče, aby vykázal vyrovnané finance při ročním zúčtování. Olympique chtěl prodat Bafetimbiho Gomise, nejlepší střelec týmu však přestup odmítl.

"Jednali jsme o něm v tomto týdnu se třemi týmy včetně Swansea a Cardiffu," uvedl prezident Olympique Jean-Michel Aulas.

Rodák z Lyonu v uplynulé sezoně debutoval v prvním mužstvu. Premiéru si odbyl v prosinci den po 17. narozeninách v utkání Evropské ligy proti Hapoelu Ironi Kirjat Šmona. Po novém roce pak francouzský mládežnický reprezentant naskočil do tří zápasů ve francouzské lize.

Reklama

Související témata: