Hlavní obsah

V Třinci se mnou pěkně zametli, říká Cartelli

PRAHA

Zle si život pohrál s osudem hokejového obránce Maria Cartelliho. Před rokem bojoval v baráži za Kladno o zachování extraligové příslušnosti. Po dvanácti měsících se rve ve stejné soutěži v dresu Havířova, jemuž se postavil právě středočeský klub.

Článek

"Nebudeme si nic nalhávat, je to psychicky hodně náročné," přiznává na rovinu třiadvacetiletý obránce. "Mám hodně smíšené pocity. Vzpomínky na působení v Kladně jsou hodně silné. Moc se mi v klubu líbilo, i ve městě. Měl jsem perfektní podmínky, v týmu byla skvělá parta."

Po baráži se musel vrátit do Třince, kde má platnou smlouvu. Nijak se přitom netajil tím, že by mu setrvání v Kladně nebylo proti srsti. Sezónu však zahájil v mateřském klubu. "Manažer Husička mi říkal, že je spokojený s mými výkony a počítá se mnou pro play off," vzpomíná Cartelli.

Přišla ledová sprcha

Nakonec se stěhoval do Havířova. "Pěkně se mnou zametli. Trenéři mi řekli, že mě v mužstvu chtěli. Manažer tvrdí, že k výměně došlo po konzultaci s trenéry. Nevím, co si o tom mám myslet. Komu mám věřit?"

V Kladně má spoustu kamarádů, diváci ho doslova zbožňovali. "Je mi líto, že musíme hrát baráž proti sobě. Před prvním zápasem jsem spal hodně těžce, ale nemyslím na to. Snažím se udělat maximum pro Havířov," dušuje se.

Nepatří k zákeřným hráčům, není často vylučovaným. Na ledě však nehledí, s kým jde do souboje. Série s Kladnem je zatím hodně vypjatá. "Místy to hraničí s brutalitou, je to hodně vyhecované," říká. Snaží se kontrolovat. "Ale kdyby nebylo vyhnutí a zašlo by to daleko, nehleděl bych, na koho sundávám rukavice," přiznává.

Sestup je tou nejhorší variantou

Vůbec si nedokáže představit, že by se podruhé v řadě musel smířit s barážovým neúspěchem. "To je obrovský strašák," odhání zlé chmury. "První liga je hrozná, všichni si moc uvědomujeme, co je ve hře."

Ať už baráž dopadne jakkoli, bude se muset na startu nové sezóny hlásit v Třinci, který uplatnil roční opci. "Je mi líto, že nemohu s ostatními bojovat v play off. Nedokážu si představit, že budou kluci hrát finále a já u toho nebudu," sklopí smutně hlavu.

"Minulá sezóna se mi nepodařila, ale letos jsem nehrál zle. Nemohu stále pochopit celou výměnu. Asi se po sezóně pokusím ze smlouvy v Třinci vyvázat," slibuje si Cartelli.

Reklama

Související témata: