Hlavní obsah

Kapitánská strkanice před zápasem Arsenalu s Manchesterem

PRAHA

V úterním utkání Premier League přivítal Arsenal Manchester United a jen vítěz duelu si mohl uchovat reálnou šanci na zisk mistrovského titulu. Náskok vedoucí Chelsea roste a bodová ztráta by znamenala značnou ránu mistrovským ambicím. Úspěšnější hosté, kteří i díky dvěma trefám Cristiana Ronalda zvítězili 4:2. Zápas byl plný emocí.

Foto: Internet

Kapitán Arsenalu Patrick Vieira

Článek

Napětí mezi oběma tradičními rivaly se dalo krájet už před úvodním hvizdem. Kapitán Manchesteru Roy Keane v tunelu před vstupem na hřiště vystartoval po kapitánovi domácích Patricku Vieirovi, který se navážel do obránce hostí Garyho Nevilla.

Kdo může Chelsea překazit cestu za titulem?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Keana s Vieirou musel do sebe oddělit hlavní rozhodčí Graham Poll. Keane se nechal po zápase slyšet: "Patrick Vieira má přes 190 cm a vyjede po Garym Nevillovi. Tak jsem mu řekl, ať se radši naváží do mě. Jestli si myslí, že Gary je lehký terč, nemohu to tak nechat být," čertil se kapitán hostí.

Neville je velký kluk

Vieira se ve středu snažil celou událost zlehčit. "Nikomu jsem nevyhrožoval. Jsou to (Neville s Keanem) velcí hráči, postarají se o sebe. Bavil jsem se s Royem Keanem a to je vše. Gary Neville je velký kluk, zvládne se o sebe postarat sám," dodal kapitán Arsenalu.

Napětí na trávníku se místy dalo krájet, dvacet minut před koncem byl vyloučen hostující Mikael Silvestre. Ten v přerušené hře vrazil hlavou do obličeje Švéda Fredrika Ljunberga. Protože se to stalo před zraky hlavního sudího, putoval Silvestre okamžitě do kabin. Už předtím se mohl několikrát do kabin poroučet Wayne Rooney, jeho tvrdé zákroky ale rozhodčí červenou kartou neocenil.

To už Manchester vedl 3:2, když dvakrát dokázal vyrovnat vedení domácích. Ty poslal nejprve do vedení v 7. minutě hlavičkou po rohovém kopu Vieira, v 18. minutě srovnával Giggs. Podruhé poslal domácí do vedení Dennis Bergkamp. Ani poločasové vedení nestačilo domácím k důležité výhře. Portugalce Cristiano Ronaldo dvěma brankami v rozpětí čtyř minut otočil vývoj zápasu.

Výhru jistil střídající John O'Shea

V oslabení navíc elegantním lobem potvrdil výhru United střídající John O'Shea.

Z výhry Manchesteru může nejvíce těžit londýnský konkurent Arsenalu Chelsea. Vedoucí celek soutěže s Čechy Petrem Čechem a Jiřím Jarošíkem má šanci po středečním duelu v Blackburnu odskočit na 11 bodů druhém Mancheteru, Arsenal je o další dva body zpět.

O mistrovi má už jasno kouč Arsenalu Arsene Wenger. "Titul získá Chelsea. Malou šanci má ještě Manchester, my už máme moc velký odstup," povzdechl si Wenger. "Stále ale máme svoji čest a budeme se nadále snažit soupeři cestu za titulem znepříjemnit," dodal.

Reklama

Související témata: