Hlavní obsah

Rajnochovi skončila v Turecku smlouva a čeká na nabídku. Trenér Roberto Carlos o jeho služby nestojí

Praha / Istanbul

Na konci června mu vypršela smlouva v tureckém Sivassporu a stal se volným hráčem. Bývalý fotbalový reprezentant Jan Rajnoch kvůli tomu panice nepropadá, trénuje individuálně a věří, že brzy přijde zajímavá nabídka. Prioritou pro jednatřicetiletého defenzivního univerzála zůstává Turecko, domů se ještě vracet nechce.

Foto: Petr Horník, Právo

Obránce Jan Rajnoch během reprezentačním srazu.

Článek

"Samozřejmě je tam nějaká nejistota, že nic není. Na druhou stranu ale už nejsem nejmladší a vím, jak to chodí, takže jsem ještě víceméně v klidu," řekl Rajnoch.

V pondělí na svém twitterovém účtu napsal: "První den jako volný hráč. Kdo mě chce?" Vzkaz potenciálním zájemcům prý byl myšlený spíše v žertu. "Já jsem to napsal tak jako ze srandy, ale docela se to rozjelo a nějaké odezvy byly," prozradil zkušený obránce či defenzivní záložník.

Žádné oficiální jednání podle něj momentálně neprobíhají. "Zatím o ničem nevím. Jsem domluvený s manažerem, že chci zůstat v Turecku. Tam se tento týden rozjíždějí přípravy a jelikož to tam už nějaký pátek znám, tak vím, že se tam podobné věci začnou řešit," uvedl Rajnoch.

Připravuje se individuálně a udržuje se v potřebné kondici. "Trénuji sám nebo se svým kondičním trenérem. Dělám všechno pro to, abych byl ze dne na den připraven kamkoliv nastoupit," řekl bývalý hráč Slovácka, Mladé Boleslavi, Chotěbuzi nebo Ankaragücü.

Trenér Roberto Carlos udělal čistku

Možnost setrvání v Sivassporu, kde působil od loňského ledna, nevidí příliš reálně. "Minulý týden jsem mluvil se sportovním ředitelem. Teď tam přišel trénovat Roberto Carlos a z devíti hráčů, kterým končila smlouva, osmi zatím neprodloužili a prodloužit nechtějí. Třeba se ještě nakonec ozvou, ale momentálně to vypadá, že v Sivassporu pokračovat nebudu," konstatoval Rajnoch.

Situace, že v létě před novou sezónou nemá zaměstnavatele, je pro něj nová. Panice však prý nepropadá. "Jsem spíš zvědavý na to, jak to dopadne. Není mi dvacet a nijak to nehrotím. Spíš se chci zaměřit na to, aby ta nabídka pro mne byla adekvátní. Abych měl možnost nějakého růstu a byl spokojený i po fotbalové stránce. To je pro mne asi nejdůležitější."

Návrat do české ligy ho teď neláká. "Prioritou je zůstat v zahraničí. Nemyslím si, že by byl čas, abych se vracel domů, ale nikdy neříkej nikdy," dodal patnáctinásobný reprezentant.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články