Hlavní obsah

Čech přepisoval rekordy, Mourinho se čertil

PRAHA

Středeční noc byla ve znamení českého gólmana Petra Čecha. Opora Chelsea překonala rekord Petera Schmeichela v počtu minut, odchytaných bez inkasované branky. Na svém kontě má už 781 minut a série ještě nekončí! Duel v Blackburnu byl značně hektický, Chelsea se na výhru hodně nadřela. Emoce plály ještě po skončení duelu.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Petr Čech

Článek

Šéf Blackburnu Mark Hughes obvinil kouče Chelsea Josého Mourinha, že mu odmítl po zápase podat ruku. "Byl jsem hodně zklamaný, že soupeřův trenér nebyl dostatečně milostivý a nepotřásl mi ani rukou. Někdy je třeba být laskavý po prohře, stejně tak ale i když vyhrajete," zlobil se Hughes na stránkách sportinglife.com.

Kolik čistých kont ještě Petr Čech v letošním ročníku udrží?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Mourinho prohlásil, že něco takového je směšné a ihned kontroval. Blackburn obvinil z nekalých praktik. Rovers prý před zápasem úmyslně postříkali hřiště, aby soupeři hru znepříjemnili. "Během odpoledne pršelo jen na tomhle stadiónu. Náš kustod to viděl, asi tady mají speciální mikroklima. Zkoušeli cokoliv, aby nás porazili."

Portugalský kouč Chelsea pokračoval. "Přijeli jsme sem hrát fotbal a zápas nebyl fotbalovou podívanou. Byla to bitka a my jsme bojovali fantasticky. Se spoustou vůle, nasazením. Každý tvrdě šel za naším společným cílem." Hughes se nechal naopak slyšet. "Mysleli si, že přijedou a budou si hrát svůj fotbal. My jsme ale čáru nepřekročili, absolutně ne."

Mourinho chtěl být slušný

Chelsea zvítězila díky gólu Arjena Robbena z úvodu utkání 1:0, nizozemský reprezentant ale zápas nedohrál. Zranění svého hráče Mourinho nezkousl.

"Je tak talentovaný, že pro ně (Blackburn) byl prvním cílem. Bylo to pro nás těžké hrát proti týmu s takovou drzostí. Chci být slušný, proto uvádím výraz drzost. Blonďák uprostřed (Robbie Savage) měl tak dvacet faulů a nedostal ani žlutou kartu," stěžoval si Mourinho.

Chelsea vyhrála po osmé v řadě aniž by inkasovala branku a Petr Čech se mohl radovat z překonání rekordu dánského gólmana Petera Schmeichela. Po zápase Petr Čech na svých webových stránkách uvedl: "Celý zápas byl spíše jeden velký boj s řadou potyček. Řezalo se to opravdu hodně..."

O nulu se Petr nejvíce strachoval ve 33. minutě, kdy po faulu čelil pokutovému kopu. "Kopl ji na levou stranu, že půjdu tam, jsem se rozhodl až na poslední chvíli," řekl český gólman o penaltě Paula Dickova.

Reklama

Související témata: