Hlavní obsah

Bony se přestupu přece jen dočká. Swansea přihodila k dvanácti miliónům skoro dva další

Swansea

Exsparťanský útočník Bony Wilfried se snad vysněného přestupu z nizozemského Arnhemu na ostrovy přece jen dočká. Prezident Swansea Huw Jenkins se totiž nechal slyšet, že je ochoten k původně požadovaným dvanácti miliónům liber přidal další milión osm set tisíc, aby mohl být transfer dotažen do konce. „Ještě ovšem existuje několik detailů, o nichž musíme jednat. Takže dokud nebude smlouva podepsaná, nechci mluvit o tom, že je přestup hotový," cituje nizozemský De Telegraaf šéfa velšského klubu.

Foto: vitesse.nl

Exsparťan Bony Wilfried se zřejmě přestupu na ostrovy přece jen dočká.

Článek

Představy obou klubů o finančním vyrovnání za Wilfrieda se ale i tak ještě rozcházejí... Nizozemci totiž požadují 14 miliónů liber a dva další jako bonus za případný Bonyho přestup do jiného klubu, pro Swansea je ovšem suma 13,8 miliónu liber za reprezentanta Pobřeží slonoviny a nejlepšího střelce uplynulého ročníku nizozemské ligy konečná.

Už tak půjde o rekordní částku, kterou vedení Swansea za nějakého hráče kdy zaplatilo. A dokonce dvojnásobně! Až dosud totiž držel klubový rekord španělský legionář Pablo Hernández, jenž přišel loni v létě z Valencie a stál 5,5 miliónu liber.

Swansea na novou sezónu vydatně posiluje a Wilfried, který v uplynulé sezóně nastřílel za Vitesse Arnhem 31 branek ve 30 ligových zápasech, by měl být už šestým hráčem, který do klubu přijde. Pro Bonyho je dobrou zprávou i to, že dánský trenér Michael Laudrup o něho eminentně stojí, a dokonce prohlásil, že je pro něho prioritou mezi přestupy letošního léta.

Na rekordním transferu Bonyho do Premier League by profitovala i pražská Sparta, odkud odcházel do Arnhemu za 100 miliónů korun a s dodatkem ve smlouvě, že letenský klub bude svými procenty participovat na Wilfriedově dalším přestupu.

Reklama

Související témata: