Hlavní obsah

Katařané na milióny nekoukali. K Ibrahimovicovi koupili do PSG uruguayského snajpra Cavaniho

Řím/Praha

Jeden z největších přestupů fotbalové historie je údajně na světě. Majitel Neapole De Laurentiis podle tvrzení italských listů prodal uruguayského kanonýra Cavaniho do Paris SG. A dokonce za 64 miliónů eur, tedy sumu přesahující 1,66 miliardy korun, což by z tohoto transferu dělalo pátý nejdražší přestup historie. I londýnská Chelsea zaplatila za španělského snajpra Torrese méně.

Foto: Ricardo Moraes, Reuters

Uruguayský snajpr Edinson Cavani slaví.

Článek

Katarští majitelé francouzského mistra na peníze nekoukali, protože jejich cílem je, aby Paris Saint-Germain zářil i na evropském nebi. Už loni k tomu měl v Lize mistrů blízko, v nastávající sezóně by chtěl ovšem dál než do čtvrtfinále, v němž ho v dubnu vyřadila Barcelona jen díky tomu, že vstřelila víc gólů v první remízové partii v Paříži.

Proto si předsevzali, že k Zlatanu Ibrahimovicovi přivedou dalšího hvězdného útočníka. Vybrali si Ururguayce Edinsona Cavaniho z Neapole, o něhož mají eminentní zájem již od jara.

Nyní svého dosáhli. „Cavani v PSG," hlásí titulky v Corriere dello Sport a ostatní italské internetové portály přestup potvrzují. Dokonce přidávají zmíněnou přestupovou částku 64 miliónů eur i třeba podrobnosti, že v římské kanceláři filmového producenta Aurelia De Laurentiise bylo dohodnuto, že smlouva pro Ururguayce bude znít na pět let a Cavani si ročně přijde na deset miliónů eur.

Dva ze Tří tenorů už Pařížané mají

Paris SG tak získalo z Neapole druhého ze Tří tenorů, jak se v městě pod Vesuvem říkávalo triu Lavezzi, Cavani a Hamšík. Argentinec Lavezzi odešel z Neapole do PSG před půldruhým rokem za 30 miliónů eur, za Cavaniho, který v uplynulém ročníku italské ligy dal devětadvacet gólů, zaplatili katarští šejkové dvojnásobnou sumu.

„Byl bych šťastný, kdybych ho měl v mužstvu," nechtěl nový kouč francouzského mistra Laurent Blanc potvrdit, zda je přestup uruguayského střelce tří gólů na nedávném Poháru FIFA už skutečně stvrzený.

V rozhovoru pro L´Equipe ovšem mnohé naznačil. „Cavaniho spolupráce se Zlatanem Ibrahimovicem by mohla ideálně fungovat, protože oba jsou to velice kompatibilní hráči a navzájem by si svým stylem hry vyhovovali," tvrdí bývalý kouč francouzské reprezentace Blanc, který na lavičce Paris Saint-Germain vystřídal Carla Ancelottiho, jenž zamířil do madridského Realu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články