Hlavní obsah

Figo chce utéct z Realu do Anglie

MADRID

Portugalský záložník Luis Figo má v plánu opusti řady fotbalového gigantu Realu Madrid. Figo se nechal slyšet, že pokud mu Real v létě nenabídne novou smlouvu, je připraven odejít do Anglie a vyzkoušet si na vlastní kůži premierleague. Údajně už má i několik nabídek, zájem o jeho služby projevili Manchester United, Chelsea, a Tottenham.

Článek

"Vzhledem k mému věku by nebylo překvapením, pokud by mi Real v létě nenabídl nový kontrakt," prohlásil dvaatřicetiletý Figo. "Každopádně bych rád měl o své budoucnosti jasno co nejdříve," dodal fotbalista, za kterého před čtyř a půl rokem zaplatil Real 37 miliónů liber největšímu rivalovi z Barcelony.

Držitele Zlatého míče pro nejlepšího hráče Evropy za rok 2000 prý už oslovily některé anglické kluby. Největším aspirantem na Figovo angažování je Manchester United, a to hlavně díky dobrému vztahu hráče se současným asistentem Carlosem Queirozem, který loni vedl Real Madrid.

Odejde Luis Figo do Anglie?
Hlasujte v anketě na konci článku

Pokud by se obě strany opravdu dohodly, Figo by tak v Manchesteru zaujal místo, které kdysi opustil David Beckham. Paradoxně právě ten Beckham, který svým příchodem do Realu vystrnadil Figa z pozice na pravé straně zálohy.

"Jsem si absolutně jistý, že bych nechtěl hrát za jiný klub ve Španělsku. Mým snem byla vždy Anglie, protože fotbalisté tam požívají mnohem více respektu a prestiže. Ale je mi jasné, že ne všechny sny se člověku musí notně splnit," dal najevo Figo, že by se dokázal smířit i s jinou variantou než je působení v Anglii.

Reklama

Související témata: