Hlavní obsah

Bony se pochlubil, že i jeho krajan Drogba mu k přestupu do Swansea gratuloval a je na něho pyšný

Exsparťanský útočník Bony Wilfried, jenž se dočkal vysněného angažmá v anglické Premier League, nemá rozhodně hlavu bolavou z rekordní sumy, kterou za něho musela Swansea zaplatit nizozemskému Arnhemu. „Je to velká částka, ale je to jen číslo," cituje Ther Mirror čtyřiadvacetiletého útočníka z Pobřeží slonoviny, který se stal v uplynulé sezóně nejlepším střelcem nizozemské ligy.

Foto: Sport.cz

Bony Wilfried se pochlubil, že i slavný Drogba je na něho pyšný.

Článek

Dvanáct milionů liber, ale možná i o něco víc, to je suma, jakou Swansea ještě nikdy za žádného hráče nezaplatila. Dosavadním maximem bylo 5,5 miliónu liber, které inkasovala loni španělská Valencie za Pabla Hernándeze. Transfer Bonyho, na němž by měla finančně participovat i pražská Sparta, se proto zapíše do klubové historie.

„Doufám, že navážu na formu z uplynulé sezóny a budu v novém týmu dávat zase co nejvíc gólů," prohlásil po příchodu do velšského klubu legionář z Pobřeží slonoviny a přidal, že by rád kráčel ve stopách svého krajana Didiera Drogby.

„Mluvil jsem s ním. Řekl, že mně k přestupu gratuluje a že je na mě pyšný," pochlubil se Bony anglickým novinářům. „Didier je pro mě velkou inspirací, takže poslouchám jeho rady a snažím se dělat vše, abych byl co nejlepší," přiznal, že bývalý kanonýr Chelsea je pro něho velkým vzorem.

„Jeho kariéra byla velká a zářivá, v Premier League nastřílel spoustu gólů. Doufám, že se mně povede to samé. Anebo že jich dám ještě víc," rozpovídal se Bony poté, co se v Laudrupově týmu konečně objevil.

I své angažmá ve Swansea s Drogbou probíral. „Potvrdil mi, že Swansea je dobrý tým a hraje dobrý fotbal a přidal, že jsem se rozhodl správně. Vím, že budu muset tvrdě pracovat, protože Premier League má vyšší úroveň než holandská liga. Ale sám Didier mi potvrdil, že když si budu věřit, zvládnu to a povedu si dobře," hlásil Bony,

Reklama

Související témata: