Hlavní obsah

VIDEO: Kanonýr Falcao se při debutu za Monako hned uvedl parádním gólem

V Monaku dobře vědí, jakého dravce v létě do týmu nováčka francouzské fotbalové ligy ulovili. Kolumbijský ostrostřelec Radamel Falcao, za kterého celek z knížectví neváhal vyplatit Atlétiku Madrid rovných 60 miliónů eur (přes 1,5 miliardy korun), se hned při svém debutu v dresu nového zaměstnavatele uvedl gólem. V nedělním přípravném duelu proti Fortuně Düsseldorf však jen zmírnil výši porážky svého celku na 2:3.

První gól Radamela Falcaa za AS Monaco

 
Článek

Falcao přišel na trávník až v 55. minutě zápasu za stavu 3:0 pro domácí Fortunu. Italský kouč ambiciózního francouzského týmu Claudio Ranieri se rozhodl razantně překopat sestavu a Monako ještě zápas zdramatizovalo. Nejprve v 57. minutě snížil střelou bez přípravy Falcaův krajan James Rodríguez a v 82. minutě si se spoluhráčem narazil míč Falcao a z hranice velkého vápna křížnou střelou nezadržitelně skóroval.

Osmadvacetiletý Falcao je největší letní posilou Monaka, které těží z velkorysých finančních injekcí bohatého ruského majitele Dmitrije Rybolovleva. V posledních dvou sezónách nastřílel kolumbijský snajpr za Atlétiko 52 gólů, dvakrát se také stal nejlepším střelcem Evropské ligy, kterou loni s madridským celkem vyhrál. V Monaku má smlouvu s ročním příjmem deset miliónů eur, což je zhruba trojnásobek jeho bývalého platu v Madridu.

Reklama

Související témata: