Hlavní obsah

Diviš rozhodl, Čermák zažil vítězný debut v dresu Senice

Senica

Výraznou stopu zanechávají čeští fotbaloví legionáři ve slovenské Corgoň lize i v letošní sezóně. Nejpočetnější zastoupení mají stejně jako v minulých letech v týmu FK Senica. A tak není divu, že Češi se podíleli i na vítězném vstupu ambiciózního klubu do soutěže při vítězství 2:1 nad rivalem z Trnavy. A společně se svými spoluhráči ze Senice už vzhlížejí k bojům v Evropské lize.

Článek

Hrdinou duelu s Trnavou se stal ofenzivní záložník Jaroslav Diviš. Dvě minuty po svém nástupu na hřiště z postu náhradníka po přesném centru Jana Kalabišky zvýšil hlavou na 2:0, a jak se nakonec ukázalo, byl to rozhodující gól, zajišťující domácím tři body! „Udělal jsem tři hráče, obešel gólmana a pálil jsem pod břevno do prázdné branky. Ale ne, to je legrace," smál se Diviš v útrobách senického stadiónu, kde se stal vyhledávaným objektem místních novinářů a zástupců médií.

„Bylo to tak, že Honza Kalabiška mě prostě přesnou přihrávkou našel u zadní tyče a trefil jsem se do protipohybu brankáře," líčil už ve vážnějším tónu střelec, který si angažmá v Senici pochvaluje. „Začínám tady už čtvrtou sezónu. Kolem mě se protočilo hodně hráčů, patřím ke služebně nejstarším v kádru, ale z dřívějška zůstávají Kóňa a Piroska. Mám to kousek z Břeclavi, odkud pocházím," podotkl Diviš.

Líbila se mu i atmosféra derby s Trnavou. „Přijelo hodně jejich fanoušků. Další derby bude s Myjavou. S nadsázkou řeknu, že se utkají dvě vesnice," usmíval se znovu oblíbenec senických diváků.

„Víme, do čeho jdeme, i co se týče evropských pohárů. Zažil jsem je v Senici už v minulých sezónách. Čeká nás Mladosť Podgorica z Černé Hory. Pokusíme se dostat co nejdál, stejně jako v lize. Bylo by pěkné hrát o titul, ale snadné to asi nebude," meditoval fotbalista, který by se nebránil návratu do české ligy. „Patřil jsem do kádru Liberce a s některými kluky jsem dál v kontaktu. Konkrétní představy o českém angažmá ale nemám, uvidíme, jak se to vyvine," pravil ještě Diviš.

Na Žižkově to bylo nahoru-dolů, říká obránce

Premiéru ve slovenské lize si odbýval levý obránce Pavel Čermák, nová posila Senice z Viktorie Žižkov. „Skončila mi smlouva v Praze a Senica byla mojí první volbou. Na Žižkově jsem zažil fotbal nahoru-dolů. Tedy, že jsme sestupovali z první ligy a pak se vraceli. Ale vůbec první šanci v první lize jsem dostal jako mladík v Mostě, jehož jsem odchovancem. Hrál jsem tam s Gedeonem, Rilkem, Stožickým, Pešírem," zalovil v paměti Čermák.

„Jsem rád, že jsem v Senici prožil vítězný úvod. Zápas s Trnavou byl srovnatelný s českou ligou. Teď se těším na svůj debut v evropských pohárech. Doufám, že mě trenér proti Podgorici postaví," uvažoval levý obránce.

Fotbalovou atmosféru v Senici vnímá pozitivně. „Lídry v kabině i na hřišti jsou Erich Brabec, Kóňa, Piroska. Už mají něco za sebou. Přesunu na Slovensku nelituji, vždyť se ani necítím jako v cizině, když je nás tady sedm nebo osm Čechů," uvedl snaživý bek.

V Senici kromě Diviše a Čermáka dále působí E. Brabec, Kalabiška, Jirásek, M. Zeman, Jakubov, Pavlík. V Česku je známý i slovenský kreativní záložník Opiela, který do letošního června hájil barvy Mladé Boleslavi.

Reklama

Související témata: