Hlavní obsah

Baroš: Čechovi už asi gól nedám

PRAHA/LIVERPOOL

Podeváté se o uplynulém víkendu trefil v letošní sezóně Premier League Milan Baroš, který přispěl brankou k vítězství Liverpoolu nad Fulhamem 3:1. O utkání, reprezentaci i anketě o nejlepšího českého fotbalistu loňského roku mluví nejlepší střelec posledního mistrovství Evropy v rozhovoru pro Právo.

Článek

Liverpool porazil Fulham 3:1 a vy jste skóre uzavíral svým devátým gólem v této sezóně Premier League, jak vypadal z vašeho pohledu? Dostal jsem od Riiseho zpětnou přihrávku a propálil míč ze šesti nebo sedmi metrů k zadní tyči.

To asi nebyla vaše jediná šance v utkání? Kdepak, už v první půli jsem se dostal ve skluzu k míči, který sklepl hlavou zase Riise. Už jsem to viděl v síti, ale obránce balón snad deset centimetrů před brankovou čárou ukopl.

Podruhé za sebou se trefil Morientes, jak se vám s ním spolupracuje? Výborně, zápas od zápasu je to lepší. On je vynikající ve vzduchu a já se dostávám k míčům, které získá, a mohu z toho těžit. Já ho zase hledám přihrávkami před brankou.

Na trávník se vrátil i Vladimír Šmicer, v sobotu vás střídal. Jak to s ním vypadá? Vím, že ho koleno ještě bolí, ale je šťastný, že už dělá všechno naplno a sbírá minutu k minutě za první mužstvo.

Petr Čech vytvořil nový rekord. Budete mít v Premier League možnost mu dát gól? Moc jsem to Petrovi přál a při té penaltě mi u televize zatrnulo, ale on ji chytil. Tenhle rekord mu už asi nikdo nevezme. Gól už mu v tomhle ročníku v lize nedám, nepotkáme se. Zato proti sobě budeme hrát v Cardiffu finále Ligového poháru. Jenže on asi chytat nebude. V pohárech kouč Mourinho staví Cudiciniho.

Nestraší vás, že na reprezentační marodce jsou Galásek, Grygera, Ujfaluši, Rosický a stále národnímu týmu chybí i Nedvěd? U Nedvěda věřím, že se do mužstva vrátí, a u dalších kluků nejde o vážná zranění. Všichni by měli být do březnové kvalifikace v pořádku.

Právě Nedvěd je vaším velkým konkurentem v anketě Fotbalista roku 2004, která se vyhlašuje dnes večer na Žofíně. Koho jste tipoval a kdo myslíte, že vyhraje? Volil jsem Pavla Nedvěda a on také vyhraje. A bude to tak správně, protože loni byl opravdu nejlepší, i když já nastřílel na mistrovství Evropy nejvíc branek.

Vy jste se už loni rozešel s přítelkyní Evou, žijete v Liverpoolu pořád sám? Sám si vařím, sám si peru a zvládám to v pohodě.

Reklama

Související témata: