Hlavní obsah

Čech odnesl další nulu roztrženým rtem

pn, INTSport.cz

Už dvacetkrát neinkasoval v anglické Premier League brankář Chelsea Petr Čech. Reprezentační gólman nelovil míč ze své sítě už devět utkání v řadě, čisté konto drží 871 minut a blíží se k překonání svého osobního rekordu v neprůstřelnosti. Spokojenost s další nulou nicméně Čechovi mírně zkalila bezbranková remíza.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Petr Čech

Článek

Český gólman se během utkání příliš nezapotil, Chelsea v poměru střel zvítězila 8:1 a hrdinou utkání tak byl především hostující brankář David James, který se vytáhl proti Duffovi, Kežmanovi i Lampardovi. A když už se zdálo, že útočná snaha Chelsea přinese po hlavičce Gallase ovoce, vykopával z brankové čáry Bosvelt.

"Soupeř poctivě bránil a měl hluboký blok, který jsme těžko překonávali. Vytvořili jsme si několik šancí, ale bohužel je neproměnili. Navíc skvěle zachytal brankář James," pochválil svůj protějšek Čech.

O neprůstřelnost českého brankáře málem připravil Robbie Fowler, který z tutové pozice po centru Wrighta-Phillipse mířil hlavou nad. Právě s Fowlerem se Čech ve druhé půli tvrdě střetl. "Zachraňoval jsem včasným vyběhnutím a Fowler mě zasáhl kopačkou do obličeje. Po úrazu z minulého kola mi tak přibyl roztržený ret a nakopnutý nos," popsal Čech nepříjemnou srážku.

Nepomohl ani Jarošík

Chelsea citelně chyběli zranění Robben a Drogba, předvedená hra nebyla tím nejlepším, co Blues umějí nabídnout. K touženému gólu nepomohl ani Jiří Jarošík, který nastoupil v základu a byl střídán v 56. minutě.

Během svého pobytu na hřišti se bývalá opora CSKA Moskva několikrát vyznamenala při defenzivní práci a také ohrozila soupeřovu bránu, míč ale po Jarošíkově hlavičce skončil nad břevnem.

Reklama

Související témata: