Hlavní obsah

Rozpadne se PSG hvězdné útočné duo? Ibrahimovic chce za Ancelottim do Realu Madrid

Madrid/Praha

Realu Madrid sice nevyšla snaha o získání Garetha Balea z Tottenhamu, jeho kádr však může v létě posílit jiná fotbalová superstar – Zlatan Ibrahimovic. Švédský snajpr je podle informací španělského deníku AS nešťastný z odchodu Carla Ancelottiho z Paris St. Germain a oblíbeného kouče by rád následoval na San Bernabéu.

Foto: Profimedia.cz

Útočník Zlatan Ibrahimovic v dresu PSG. Bude ho oblékat i v následující sezóně?

Článek

Motivací nejlepšího střelce uplynulého ročníku francouzské ligy zůstává triumf v Lize mistrů. V 31 letech je prý ochoten i slevit ze svého čistého ročního platu ve výši 14 miliónů eur výměnou za vysněnou trofej.

Podle AS se už Ancelotti dokonce obrátil na vedení Realu, zda by kooperace s Ibrahimovicem z Francie, kde v uplynulém ročníku společně získali ligový titul a v Champions League dokráčeli až do čtvrtfinále, nemohla v Bílém baletu pokračovat. Ve španělské metropoli by mohl vystřídat argentinského útočníka Gonzala Higuaína, o něhož usilují londýnské kluby Arsenal a Chelsea.

Ibrahimovic, bývalý hráč Ajaxu, Interu Milán, Juventusu a Barcelony, přišel do Paříže loni v létě z AC Milán spolu s brazilským obráncem Thiagem Silvou za 65 miliónů eur. Kontroverzní forvard má v městě nad Seinou smlouvu až do léta 2015, ale když tento měsíc koupili katarští šejkové francouzského klubu uruguayského kanonýra Edinsona Cavaniho z Neapole, prohlásil prezident italského klubu Aurelio De Laurentiis, že Cavani se v příští sezóně s Ibrahimovicem v jednom útoku nejspíš nesejde...

Obávaný střelec je i přes výbušnou povahu na fotbalovém trhu horkým zbožím. Hovoří se o zájmu Manchesteru City a Chelsea, v níž by se Ibra znovu potkal s koučem Josém Mourinhem, pod kterým hrál v Interu Milán. Konkrétní nabídku k obnovení spolupráce rodákovi z Malmö před časem předložil i italský šampión Juventus Turín.

Reklama

Související témata: