Hlavní obsah

Jsme silnější, než loni, tvrdí zkušený Erich Brabec o kvalitách slovenské Senice

Josef PešoutSport.czPrávo

Už druhou sezónu je ústřední postavou fotbalistů slovenské Senice český stoper Erich Brabec. Věří, že se jeho týmu podaří prosadit se v roli vicemistra nejen v tamní nejvyšší soutěži, ale i na mezinárodní scéně. „Jsme silnější, než loni,“ nechal se slyšet v rozhovoru pro Sport.cz na senickém stadiónu.

Foto: Foto www.fksenica.eu

Obránce Erich Brabec si fanoušky Senice rychle získal.

Článek

Jak se cítíte v pozici lídra ambiciózního klubu?

Patřím k hráčům, kteří už mají něco za sebou, a jsem v týmu určitě nejstarší. Loni jsem podepsal smlouvu na dva roky. První cíl v podobě postupu do evropských pohárů jsme splnili a nyní nás čeká repríza, takže jsme snad trochu zkušenější. Všímám si, že se tady fotbal dělá dobře. A pokud budu mít dojem, že v Senici nejsem zbytečný, mohu uvažovat o prodloužení kontraktu.

Vyhovuje vám velké zastoupení českých hráčů v kádru?

Neberu to tak, že jsme někde v cizině. Čeští fotbalisté jsou tady jako doma i vzhledem k blízkosti Moravy. Panuje tu symbióza mezi hráči bez rozdílu národností.

Dovolíte si srovnání slovenské ligy s českou?

V generálce jsme hráli se Slovanem Libercem a jeho trenér Jarda Šilhavý se o zápase i našem výkonu vyjadřoval pochvalně. Toho si moc vážíme. Utkání mělo výbornou úroveň a padaly i názory, že bychom se třeba neztratili ani v české soutěži. Totéž by snad mohlo platit i o Slovanu Bratislava, Trnavě a Žilině.

Chodí k vám hráči ze Sparty. Je to výraz spolupráce?

Ano. Teď jsme přivítali Martina Zemana a Sašu Jakubova. Už půl roku je tady Milan Jirásek, který by asi ve Spartě neměl místo a v Senici se skvěle rozehrává. Loni na podzim nám hodně pomohl Martin Frýdek, co je od zimy v Liberci.

V Senici došlo k obměně kádru. Co soudíte o současné sestavě?

Odešli třeba brankář Švenger i někteří další kluci. Ale myslím si, že jsme po příchodu několika posil i z české ligy přesto silnější než loni. Chceme to potvrdit i proti Mladosti Podgorica v pohárovém dvojzápase.

Měli jste informace o soupeři?

Hlavně jsme se soustřeďovali na první ligový duel s Trnavou, abychom nepropadli jako na začátku minulé sezóny. Pak jsme se věnovali důkladné přípravě na vstup do předkola Evropské ligy. Už fakt, že Černohorci vyřadili maďarský Videoton, jsme museli brát vážně. Po remíze 2:2 v Podgorici cítíme šanci rozhodnout doma v odvetě o postupu.

Reklama

Související témata: