Hlavní obsah

Brazilský fotbalista Vágner Love odešel z CSKA Moskva do Číny

Brazilský fotbalista Vágner Love odchází z CSKA Moskva. Devětadvacetiletý útočník přestoupil za údajných dvanáct miliónů eur (asi 311 miliónů korun) do čínského celku Šan-tung Lu-neng Tchaj-šan.

Foto: Denis Tyrin, ČTK/AP

Vágner Love (druhý zprava) takhle slavil ruský titul. Vpravo jeho spoluhráči Alan Dzagojev, zleva Mark González a brankář Igor Akinfejev. Pohár drží trenér CSKA Leonid Slutskij.

Článek

"Vágner dostal nabídku, která nešla odmítnou. A klub si zase přišel na velmi lukrativní odstupné," napsalo vedení ruského mistra v prohlášení. "Fotbal nebudu hrát donekonečna a taková nabídka se nemusí opakovat. Sice je to na úkor kariéry, ale musím myslet na budoucnost a rodinu," citoval Vágnera server UEFA.

Vágner hrál za CSKA od roku 2004, kdy přišel z Palmeiras. S moskevským klubem získal tři mistrovské tituly a byl i u triumfu v Poháru UEFA. Poprvé z Ruska odešel v roce 2009 na hostování do Palmeiras. Posléze působil také ve Flamengu, kam loni přestoupil. Když ale brazilský celek nedoplatil celou přestupovou částku, vrátil se do Ruska.

V čínské lize už působí mimo jiné bývalý záložník Barcelony Seydou Keita, někdejší útočník Sevilly Frédéric Kanouté, ale také čeští fotbalisté Marek Jarolím s Janem Rezkem.

Reklama

Související témata: