Hlavní obsah

Curychu ligová generálka na Liberec nevyšla, zato norský soupeř Jablonce spustil kanonádu

Aktualizováno

Fotbalistům FC Curych nevyšla generálka na čtvrteční úvodní zápas 3. předkola Evropské ligy, který hrají ve čtvrtek v Liberci. Ve švýcarské lize podlehli na hřišti Lucernu 2:3 a v tabulce mají po třech zápasech čtyři body. Norský soupeř Jablonce se naopak rozstřílel. Fotbalisté Strömsgodsetu dali šest branek a rozstříleli Hönefoss 6:1, přičemž třemi góly se blýskl Ola Kamara.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalisté Liberce mohou být před čtvrtečním zápasem EL v klidu, Curych v oslnivé formě rozhodně není.

Článek

Domácí tým se v prvním poločase ujal vedení 2:0, za Curych snížil v 58. minutě po krásné přihrávce Davida Chiumienta útočník Mario Gavranovic. O sedm minut později měl na kopačkách vyrovnání, gólman ale jeho střelu vyrazil. Soupeř poté opět získal dvoubrankové vedení a snížit se hostům povedlo až ve 3. minutě nastavení, kdy se trefil z přímého kopu Pedro Henrique.

Trenér Urs Meier do zápasu poslal tým v sestavě: Da Costa - Glarner (78. Etoundi), Nef, Koch (46. Kukuruzovic), Benito - Djimsiti - Schönbächler, Rikan, Chiumiento (78. Pedro Henrique), Chermiti - Gavranovic.

Fotbalisté Strömsgodsetu dali v generálce na čtvrteční úvodní utkání 3. předkola Evropské ligy s Jabloncem šest branek. V norské lize dnes rozstříleli Hönefoss 6:1, třemi góly se blýskl Ola Kamara.

Třiadvacetiletý útočník tak prožil skvělou obnovenou premiéru v Strömsgodsetu. V lednu totiž z klubu přestoupil do Riedu, který ho však nejprve poslal na hostování do Mnichova 1860 a v létě pak do norského celku.

Zápas nedohrál kvůli zranění obránce Jörgen Horn a podle serveru dagbladet.no je jeho start proti Jablonci ohrožen. Nejistota panuje i kolem zdravotního stavu dalšího beka Kima Andrého Madsena

Strömsgodset nastoupil v sestavě: Larsen - Vilsvik, Storbäk, Horn (63. Sveen), Nuhu - Ibrahim (46. Brenne), Johansen, Rönning Ovenstad - Storflor, Kamara, Diomandé (46. Kovacs).

Švýcarská fotbalová liga - 3. kolo:
Lucern - FC Curych 3:2,
Sion - St. Gallen 0:1,
Young Boys Bern - Thun 3:2.

Reklama

Související témata: