Hlavní obsah

Chelsea vyhrála 1:0 na hřišti Evertonu, Čech má další rekord

PRAHA

Fotbalisté Chelsea vyhráli v utkání 27. kola anglické ligy na hřišti Evertonu 1:0 a přiblížili se tak zisku prvního mistrovského titulu po padesáti letech. Rekordní tabulky v sobotu opět přepsal brankář Petr Čech, který neinkasoval už podesáté za sebou a vylepšil si osobní rekord v neprůstřelnosti na 961 minut.

Foto: koláž Sport.cz

Petr Čech s Chelsea dále vládne Premier League.

Článek

Navíc vychytal čisté konto již pojednadvacáté v sezóně, čímž vyrovnal maximum Premier League, které držel Peter Schmeichel.

Chelsea má po vítězství na hřišti Evertonu náskok dvanácti bodů před druhým Manchesterem United. Fergusonovy svěřence čeká v neděli derby s týmem City, který před týdnem dokázal uhrát s Chelsea bezgólovou remízu.

Lídr tabulky se proti Evertonu nemohl dlouho prosadit, i když domácí hráli již od 8. minuty oslabení o Jamese Beattieho. Ten byl vyloučen za to, že udeřil hlavou Williama Gallase. Právě tento francouzský hráč měl nakonec dvacet minut před koncem prsty v jediném gólu utkání - jeho střela se od břevna odrazila k Eiduru Gudjohnsenovi, který zajistil trefou do odkryté branky tři body pro Chelsea.

Jen několik minut poté poslal trenér José Mourinho na trávník Jiřího Jarošíka, jehož prostřednictvím poslal na trávník na papírku napsané taktické pokyny Tiagovi. Český záložník se poté krátce před vypršením normální hrací doby zapsal do statistik žlutou kartou za protesty.

Čechovi tak zbývá udržet neprůstřelnost v dalším ligovém utkání 39 minut a dostane se na magickou tisícovou hranici. "Říkám si pro sebe, že když už je to necelý poločas, že by to bylo hezké dotáhnout až k tisícovce. Je to krásné číslo," uvedl český brankář na své internetové stránce. "Důležitější však znovu bude, abychom vyhráli," připomněl, že týmový úspěch je pro něj hlavní.

V dalších zápasech se dařilo oběma týmům z Birminghamu. Hráči City udrželi na uzdě útočníky Liverpoolu Milana Baroše a Fernanda Morientese, doma zvítězili 2:0. Celý druhý poločas v dresu hostů odehrál i Vladimír Šmicer.

Aston Villa si zase odvezla body z Portsmouthu, za nějž nastoupil někdejší liverpoolský hráč Patrik Berger. Domácí vstřelili dva góly, ale protože se Nizozemec De Zeeuw trefil do vlastní branky, putovaly tři body za výhru 2:1 do Birminghamu.

Výsledek - 27. kolo:
Everton - Chelsea 0:1 (69. Gudjohnsen), Birmingham - Liverpool 2:0 (38. Pandiani z pen., 45. Grey), Blackburn - Norwich 3:0 (38. a 62. Dickov, 17. Pedersen), Portsmouth - Aston Villa 1:2 (24. Aiyegbeni z pen. - 17. vlastní De Zeeuw, 73. Hitzlsperger), Bolton - Middlesbrough 0:0.

Reklama

Související témata: