Hlavní obsah

Hanba: Do sestavy Arsenalu se nevešel jediný Angličan!

LONDÝN

Arsenal Londýn je jedním z nejstarších anglických fotbalových klubů, kde se ctí tradice. Ovšem v pondělním utkání Premier league nenašli angličtí fanoušci svého klubu na soupisce ani jednoho svého krajana! Francouzský trenér klubu Arséne Wenger poslal do zápasu proti Crystal Palace samé cizince, žádný Angličan se nevešel dokonce ani mezi náhradníky.

Foto: REUTERS

Švédský záložník ve službách Arsenalu Frendrik Ljungberg. Ilustrační foto.

Článek

V zápase, který Arsenal vyhrál s přehledem 5:1, se v jednu chvíli diváci bavili i na úkor jeho týmu. Na Highbury se v dresu domácích objevilo šest Francouzů, tři Španělé, dva Nizozemci a po jednom hráči z Kamerunu, Německa, Pobřeží slonoviny, Brazilec a Švýcar. V tak pestré sestavě docházelo často ke zmatení jazyků a Arsenal si málem dal komický vlastní gól. Lehmann si malou domů od Laurena nechal proklouznout pod nohou, ale pohromu včas odvrátil.

Trenér Wenger prý ani netušil, že měl na šestnáctičlenné soupisce pro pondělní zápas s Crystal Palace samé cizince. Dozvěděl se to teprve od novinářů, kteří jej upozornili na to, že tím vytvořil rekord anglické ligy. Wengerovi to nedošlo možná i proto, že sám pochází z Francie.

Líbilo by se vám, kdyby za Spartu nehrál žádný Čech?
Hlasujte v anketě na konci článku!

"Nedívám se hráčům do pasu, zajímá mě to, jací jsou to fotbalisté," poznamenal. Když měl svůj krok před zástupci médií obhájit, pomohl si vtipem. "Slyšel jsem, že na zápase byl i Sven- Göran Eriksson. Koho sledoval? Snad nepodepsal jiné zemi?" pobavil se Wenger na účet trenéra anglické reprezentace.

Statistikové připomněli, že s jedenáctkou cizinců vyběhla už v roce 1999 Chelsea, ale ta měla alespoň čtyři Angličany na lavičce. Ani Arsenal si zřejmě nechtěl fanoušky v konzervativní Anglii úplně rozházet. A tak situaci zachraňoval zraněný reprezentační stoper Soll Campbell, který přišel o přestávce na trávník propagovat kandidaturu Londýna na pořádání olympiády v roce 2012.

Kromě Campbella je momentálně v kádru prvního týmu Arsenalu ještě sedm fotbalistů s anglickým pasem. Obránci Ashley Cole, Justin Hoyte a Ryan Garry, náhradní brankáři Stuart Taylor, Chris Wright a Michael Jordan, a osmnáctiletý záložník Ryan Smith.

Sestava Arsenalu (za lomítkem je uvedena státní příslušnost):
Lehmann/Něm. - Lauren/Kamer., Touré/Pobřeží slon., Cygan/Fr., Clichy/Fr. - Pires/Fr. (80. Fabregas/Šp.), Vieira/Fr., Edú/Braz. (61. Flamini/Fr.), Reyes/Šp., Bergkamp/Niz. (79. Van Persie/Niz.), Henry/Fr. Náhradníci: Senderos/Švýc., Almunia/Šp.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články