Hlavní obsah

Aféra "Hoyzer": Bude se opakovat zápas druhé německé ligy

Říjnové utkání druhé německé ligy, v němž Burghausen podlehl fotbalistům Ahlenu 0:1, se bude opakovat. Rozhodla o tom disciplinární komise německého svazu, která tak vyhověla žádosti funkcionářů Burghausenu. Ti se proti výsledku odvolali, protože duel řídil rozhodčí Robert Hoyzer, který se v minulých dnech přiznal, že zmanipuloval mimo jiné i toto utkání.

Článek

Ahlen se ještě může proti opakování zápasu odvolat, což pravděpodobně udělá. V říjnu rozhodla utkání devátého kola sporná penalta, kterou Hoyzer odpískal v 66. minutě. V minulých dnech uvedl, že od sázkařského gangu dostal za ovlivnění tohoto duelu 30.000 eur.

Po vypuknutí aféry kolem Hoyzera dostala disciplinární komise celkem čtrnáct protestů proti zápasům, které byly údajně ovlivněny. Už minulý pátek uznali funkcionáři svazu nárok Hamburku na odškodnění za zinscenovanou prohru v Německém poháru s Paderbornem a přiřkli mu kompenzaci ve výši dvou milionů eur.

Disciplinární komise dnes zastavila činnost dalšímu rozhodčímu. Mimo službu byl postaven Dominik Marks, u kterého se objevilo podezření, že také zmanipuloval výsledky zápasů.

Podle šéfa komise Rainera Kocha šlo o utkání Karlsruhe - Duisburg ve druhé lize a mezi amatérskými výběry Herthy Berlín a Bielefeldu v regionální soutěži. Za první duel prý Marks dostal odměnu 30 tisíc eur, za druhý 6000. Stejně jako Hoyzer, který je ve vazbě, je Marks podezřelý také z toho, že se snažil naverbovat do služeb sázkařů další sudí.

Rozrůstající se aféra podle Franze Beckenbauera negativně ovlivňuje přípravy mistrovství světa, které bude Německo hostit za rok. "Práce stojí, protože neděláme nic jiného, než že hasíme jeden požár za druhým," prohlásil šéf organizačního výboru šampionátu. "Doufám, že skandál se vyřeší co nejrychleji a my se vrátíme k běžné agendě," uvedl legendární fotbalista.

Reklama

Související témata: