Hlavní obsah

Crvena Zvezda hrozí odstoupením ze srbské ligy

Crvena Zvezda Bělehrad pohrozila odstoupením ze srbské fotbalové ligy, pokud nerezignuje vedení národního svazu v čele s předsedou Tomislavem Karadžičem. Jeho odchod požaduje podle agentury DPA pět z 16 účastníků nejvyšší soutěže.

Foto: Jan Tauber

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Vlnu nevole rozpoutalo hned první kolo srbské ligy, v němž Partizan Bělehrad porazil outsidera Novi Pazar 4:3. Obhájci titulu pomohl k výhře podle ohlasů svými výroky rozhodčí Vladimir Nedeljkovič, čtrnáctý celek měl navíc k dispozici pouze jedenáct hráčů a musel se obejít bez kouče Milana Milanoviče. Kvůli nevyřešeným závazkům k bývalému hráči nemohl Novi Pazar před startem soutěže zaregistrovat devět fotbalistů, přesto favoritovi podlehl po velkém boji jen těsně.

Crvena Zvezda oznámila, že už nepovažuje Karadžiče za šéfa srbského fotbalu. Dlouholetý svazový předseda by měl prý odstoupit, aby se mohly vyšetřit všechny nepravosti v srbském fotbale. Na funkci místopředsedy svazu už rezignoval člen vedení CZ Dušan Mrakič.

Karadžič výzvu k odstoupení nechápe. "Jsem pár dní na dovolené a jenom jsem slyšel, co se dělo. Slyšel jsem, že rozhodčí chyboval. Jako obvykle za to ponese následky. Je pro mě trochu neuvěřitelné, že nějaký klub žádá rezignaci předsedy svazu kvůli chybám rozhodčího v zápase, v němž ani nehrál," řekl Karadžič listu Novosti k prohlášení úřadujícího vicemistra a šampiona PMEZ z roku 1991.

Reklama

Související témata: