Hlavní obsah

Kouč Liverpoolu zuří: Takhle tedy ne!

LIVERPOOL

S ostrou kritiku vyrukoval na své svěřence kouč Liverpoolu Rafael Benítez po víkendové prohře na půdě Birminghamu. Pátý celek anglické Premier League porážkou ztratil kontakt se čtvrtým Evertonem, za nímž nyní zaostává o pět bodů. "Přišel jsem do klubu odvádět tvrdou práci a to samé očekávám od hráčů," zuřil bývalý kouč španělské Valencie.

Foto: ČTK

Fotbalisté Liverpoolu svého trenéra o víkendu nepotěšili - prohráli 0:2 v Birminghamu.

Článek

"To, co jsme předvedli v Birminghamu, bylo naprosto příšerné. Nic z toho bych už nechtěl v budoucnu vidět," řekl Benítez na internetových stránkách klubu.

"Nemíním plýtvat časem v Liverpoolu bez šance na vítězné trofeje. Nestačí mi, pokud sehrajeme jedno nebo dvě dobrá utkání. Vyžaduji trvale kvalitní hru, která ale vyžaduje zodpovědnější přístup celého kádru," horlil kouč, pod jehož taktovkou se potí také čeští reprezentanti Milan Baroš a Vladimír Šmicer.

Benítez ventiloval své pocity i v kabině. "Ujistil jsem hráče, že působení v Liverpoolu pro mě znamená především obrovskou sportovní výzvu. Nejde o peníze. Všichni do jednoho musíme přijmout odpovědnost za to, že jsme součástí jednoho z nejslavnějších klubů, a udělat vše proto, abychom patřili ke špičce," uvedl čtyřiačtyřicetiletý kouč, jenž v loňské sezóně dovedl Valencii k ligovému titulu i vítězství v Poháru UEFA.

Reprezentační starty narušují koncentraci

Benítez zopakoval své přesvědčení, že fotbalistům neprospívá další zátěž v národních výběrech. "Už několikrát jsem si ověřil, že hráči ztrácejí během reprezentační pauzy koncentraci. Když se pak vrátí do klubu, nehrají stoprocentně, což nás stojí důležité body," prohlásil.

Do konce Premier League zbývá jedenáct utkání a Benítez věří, že mužstvo uspěje v boji o čtvrtou příčku. "Čeká nás pět utkání doma. Snad jsme se všichni o uplynulém víkendu poučili, kterou cestu nechceme jít," uzavřel.

Liverpool může už jen těžko promluvit do pořadí čela tabulky, na třetí Arsenal ztrácí čtrnáct bodů, na vedoucí Chelsea dokonce propastných pětadvacet.

Reklama